Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Θέλετε να καταργήσετε τις ΕΔ"! Σκληρή επιστολή του προέδρου της ΑΝΕΑΔ.




Με σκληρότατες εκφράσεις για τη κυβέρνηση αλλά και για τους δημοσιογράφους απαντά η ΑΝΕΑΕΔ,στις επιθέσεις που δέχονται κυρίως οι απόστρατοι αλλά και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί. 

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρός της Μ.Σαρτζετάκης κάνει  ουσιαστικά λόγο για προσπάθεια κατάργησης των ΕΔ και μιλάει για "δημοσιογράφους-παπαγαλάκια", στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο αποδόμησης των ΕΔ!
Το κείμενο της επιστολής θα προκαλέσει πιθανότατα νέο κύκλο αντιπαράθεσης. Έτσι κι αλλιώς όμως αύριο αναμένεται νέο δημοσίευμα κατά των αποστράτων. Η επιστολή του προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ:



"Τις τελευταίες μέρες και μάλιστα εν μέσω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, χωρίς να εκπλήσσομαι φυσικά, συνειδητοποίησα ότι βιώνουμε το δεύτερο μέρος του σχεδίου κατεδάφισης του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.
Μετά την προσπάθεια απαξίωσης των στελεχών των ΕΔ, παράλληλα φυσικά με πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες, έχουμε πλέον στοχευμένες επιχειρήσεις με όπλα ακριβείας.

Μέχρι χθες ήταν οι ανάλγητοι Στρατιωτικοί που εγκαταλείπουν το στράτευμα πριν καν βγάλουν μουστάκι, τα αντιπαραγωγικά στελέχη των ΕΔ που αποτελούν το μεγάλο βαρίδι της Ελληνικής κοινωνίας, τα ύποπτα και σκοτεινά κυκλώματα των Αποστράτων που έχουν φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση και τόσα άλλα ευφυολογήματα που προτιμώ να αφήσω να τα χαρακτηρίσει ο καθένας από σας. Σήμερα είναι τα Μετοχικά Ταμεία, το σύστημα υγείας των ΕΔ, το μισθολόγιο, οι συντάξεις. Αύριο θα είναι ίσως και αυτός ακόμα ο λόγος ύπαρξης των ΕΔ.

Αλήθεια, γιατί δεν θέτουμε αυτό τον προβληματισμό από την αρχή και εφ όσον συμφωνήσουμε ότι δεν απαιτούνται πλέον Ένοπλες Δυνάμεις, να προχωρήσουμε στην διάλυση τους και να μεταταχτούν οι εν ενεργεία συνάδελφοι σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να καταστούν παραγωγικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία; Ακόμα και να απολυθούν! Άλλωστε, οι ιδιαίτερα υψηλοί μισθοί τους, όλα αυτά τα χρόνια, τους έχουν επιτρέψει να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αποθεματικό στις τράπεζες της Ελλάδος αλλά κυρίως της Ελβετίας, ώστε να ζήσουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τις οικογένειες τους.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλη κατηγορία κρατικών λειτουργών, …οφείλεται μόνο στη διεστραμμένη, ολοκληρωτική, αντιδημοκρατική σας σκέψη παραστρατημένοι συνάδελφοι.


Φυσικά το σκηνικό αυτό, που δεν είναι ούτε σημερινό ούτε χθεσινό, αλλά έχει και βάθος χρόνου και εναλλαγή κομματικής απόχρωσης, θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση. Δημιουργεί νέες συνθήκες και ανάπτυξη νέων δυνάμεων αντίστασης. Η μέχρι σήμερα εμπειρία, απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι οι υπάρχουσες Ενώσεις Αποστράτων, αλλά και οι διάφοροι σύλλογοι ή σύνδεσμοι του χώρου μας, έχουν δημιουργηθεί για τελείως διαφορετικούς λόγους, επιτελούν άλλο έργο και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την θύελλα που ήδη βρίσκεται στην περιοχή μας.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. από την πρώτη μέρα δημιουργίας της, παρενέβει με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, επιστολές κ.α., σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των στελεχών των ΕΔ, διαστρέβλωσης της αλήθειας, αφαίμαξης του μικρού εισοδήματος ή αρπαγής της κοινωνικής μας υπόστασης.
Από την άλλη πλευρά, συναισθανόμενοι πλήρως την δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ίδια μας η πατρίδα, αλλά και μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, χωρίς φυσικά τη δική της ευθύνη, με υπευθυνότητα αρνηθήκαμε να στραφούμε εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων.

Αποφύγαμε να πέσουμε στην παγίδα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα έχει στήσει και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, έχοντας πάντα κατά νου, ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα περιλαμβάνει νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία, καμίας των οποίων δεν είμαστε μέλη. Αντίθετα, στην συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ την 15/12, αποφασίσαμε να λάβουμε συμβολικά μέρος, ώστε να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα μαζί με τα θεσμικά όργανα των λοιπών κοινωνικών ομάδων και έμπρακτα να αποδείξουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής, προερχόμενοι μέσα από αυτήν.

Όλο αυτό το διάστημα μας αγκαλιάσατε με συμπάθεια και μας παρακολουθείτε με ενδιαφέρον. Αυτό έγινε αισθητό και από το πολιτικό και από το δημοσιογραφικό κατεστημένο, που ενώ στην αρχή επιδεικτικά μας αγνοούσε, στην συνέχεια μας παρακολουθούσε και σήμερα αναγκάστηκε να βάλει τα παπαγαλάκια του να ασχοληθούν μαζί μας και να αφιερώνουν επί αρκετές μέρες, πολύτιμο χώρο στα έντυπα τους, προσπαθώντας να μας αποδομήσουν.


Αυτό όμως αγαπητοί συνάδελφοι δεν φτάνει! Δυστυχώς είμαστε ακόμα ένας σωρός άχυρα, ίσως λίγο πιο καλά συμπιεσμένα από πριν, αλλά με το πρώτο δυνατό φύσημα πάλι θα μας διαλύσουν. Η μόνη ελπίδα σωτηρίας είναι η συσπείρωση σεβαστού αριθμού αποστράτων στην «Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων», ώστε ακομμάτιστα, αποφασιστικά, δυναμικά, μέσα στα πλαίσια του ισχύοντος συντάγματος, και των νόμων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, να αντισταθούμε στον τυφώνα και να περισώσουμε ότι μπορούμε, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος.


Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο, ενεργοποιηθείτε σήμερα! Ίσως αύριο να είναι αργά! Αν πάλι πιστεύετε ότι είστε προέκταση του καναπέ σας, αφήστε μας να αγωνιστούμε και για εσάς. Και όσοι από σας είσαστε ήδη μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., αγωνιστείτε για να αποδείξετε και να πείσετε και άλλους ότι αξίζει τον κόπο η προσπάθειά μας. Η σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν χωρά προσωπικές φιλοδοξίες, σκοπιμότητες, εξαρτίσεις.

Δεν επιτρέπει διάσπαση, ανάλωση των δυνάμεων σε αψιμαχίες άνευ ουσίας και σε ανούσιους εγωκεντρικούς αρχηγισμούς. Δεν δικαιολογεί εσωστρέφειες.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Συσπείρωση και αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στους νεότερους, που αύριο θα μας κατηγορούν ότι τους παραδώσαμε ένα σωρό σκουπίδια.
Καλή χρονιά, με ατομική και οικογενειακή υγεία, ευχόμενοι το 2011 να επουλώσει κάποιες από τις πολλές πληγές που άφησε το 2010.

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Ιδρυτικό Μέλος
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ."

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: