Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

10 ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να δοθεί λεπτομερώς στην δημοσιότητα ο κατάλογος των τραπεζών και άλλων οργανισμών στους οποίους οφείλει η χώρα.

Δηλαδή λεπτομερώς οι Γαλλικές –Γερμανικές και άλλες τράπεζες και ασφαλώς τι πληρώνουμε και τι αφαιρείται και ποια είναι τα υπόλοιπα. Γιατί κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί που πηγαίνουν τα χρήματα που το κράτος συγκεντρώνει από όλους μας. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. 

Την αδιαφάνεια όλα αυτά τα χρόνια από όλους την πληρώνουμε .
*ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. Και δεν έχουμε εικόνα τι συζητείται, με ποιους συζητάμε, επί ποιας βάσης συζητάμε και αν κλείνονται συμφωνίες , κανένας δεν δικαιούται να τα κάνει αυτά σε σκοτάδι ή ακόμα και ημίφως. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ, ΝΑ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ-ΣΟΒΑΡΩΝ και άλλων ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.
*ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ. Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε αυτό το διάλογο εμπειρογνωμόνων ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
*Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. Αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλα. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΒΙΛ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ. Μπορεί να βλέπει τον ΣΑΡΚΟΖΙ ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αλλά τα ΚΛΕΙΔΙΑ και τα ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙΑ τα έχει το ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Για όλα τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ «ΝΙΚΗΤΕΣ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011. ΜΗΠΩΣ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΝ. ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΩ-ΕΞΗΓΩ-ΑΝΑΛΥΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ.
*ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.(ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ/ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ). Μπορεί διαδοχικά οι διάφοροι πολιτικοί να έδιναν εκατομμύρια για διάφορα θέματα σε διάφορους και αυτοί δεν μπορεί να ξέρουμε τι έκαναν. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .Μπορεί να μην τα δίνουν οι εδώ, αλλά υπάρχουν και τα WIKILEAKS που τα ψάχνουν αλλιώς…

*ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΒΕ. Είναι πολύ αισιόδοξες για να είναι αληθινές.TRUTH IS BEAUTIFUL WITHOUT DOUBT, BUT SO ARE LIES!! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
*ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ. 

Γιατί δεν εμφανίζεται τελευταία πολύ, και τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Γίνονται διεθνώς τόσα πράγματα, και αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της Ελλάδος.

*ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΑΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ; 

Και άλλοι κομματικοί σύμβουλοι; ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Αναφέρομαι στα όσα λέχθηκαν για την Κυρία ΒΑΡΤΖΕΛΗ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. 

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ; Δεν έχουμε ανάγκη επιτελαρχών. 

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ και ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ. Όταν είδα τους τομείς , δεν πίστευα στα μάτια μου!! Και επειδή θα έχουμε και ΕΚΛΟΓΕΣ δεν χρειάζονται ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ»….

*Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ. Και αναφέρομαι σε όλων των κομμάτων.

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, και ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ 150-200. 

Η Ολλανδία που είναι σοβαρή χώρα και με 15 και πλέον εκατομμύρια πληθυσμό(και πλούσια χώρα!) έχει 150 βουλευτές. 

Εμείς γιατί 300 και ε λιγότερο πληθυσμό. Το ΙΣΡΑΗΛ έχει 150 με κάτι λιγότερο από 8 εκατ ψυχές. 

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ 300;
*ΤΕΛΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ, 

Είναι καιρός οι Αρχηγοί των Επιτελείων και οι στρατιωτικές ηγεσίες να τοποθετηθούν επί του ζητήματος. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΜΕΡΙΜΝΑ. 

Σε λίγο και οι ίδιοι απόστρατοι θα είναι. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. 

Για ζητήματα ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ στις ΗΠΑ οι ηγεσίες των Επιτελείων λαμβάνουν θέση και προτείνουν λύσεις. ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΤΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ. 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.(όλες οι ηγεσίες).

Σε σοβαρές χώρες του ΝΑΤΟ οι Αρχηγοί παίρνουν θέσεις και δεν αφήνουν τα πράγματα να φθάσουν στο χείλος της καταστροφής.(Ας μην επί του παρόντος αναφέρω παραδείγματα…). 

ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ… Εδώ έχουμε περίπτωση διατελέσαντος Αρχηγού δυο Επιτελείων που έγραψε άρον άρον βιβλίο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα … και που με την στάση του υποβαθμίσαμε την παρουσία μας στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: