Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση: "Να τι μισθούς μας δίνεται".Αριθμοί και ποσοστά.



 
«Ως εδώ». Στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι θεωρούν απαράδεκτη την επαναλαμβανόμενη και άρα όχι τυχαία κυβερνητική τακτική πρώτα να τους «κρεμάει στα μανταλάκια» και μετά να τους ανακοινώνει σκληρές αποφάσεις της που όμως αλλάζουν δραματικά και προς το χειρότερο τη ζωή τους.

Αυτό ακριβώς εκτιμούν ότι έγινε και τώρα με τις «διαρροές» για «πατρίκιους» και «πληβίους» και για στρατιωτικούς απόστρατους και εν ενεργεία οι οποίοι εμφανίζονται περίπου ως ακριβοπληρωμένοι αλλά ...και άχρηστοι.Και χθες ανώτερη πηγή του ΥΕΘΑ είπε στο Onalert, ότι "τον Ιανουάριο θα δοθεί μέρισμα από το ΜΤΣ, μειωμένο κατά 25%"! Συνεπώς αδιαφορωντας για τις όποιες αντιρρήσεις η κυβέρνηση προχωρά στο "σχέδιο σωτηρίας" το οποίο προβλέπει και άυξηση εισφορών 1%! Γι΄ αυτό και οι στρατιωτικοί λένε "ως εδώ".


Η αντεπίθεση που ξεκίνησαν από χθες οι απόστρατοι ,είναι διαρκείας. Τη σκυτάλη παίρνουν τα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ,τα οποία μέσω του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ
(ΣΥΣΜΕΔ), παρουσιάζουν με αδιάψευστους αριθμούς τη πραγματική μισθολογική κατάσταση τους. Οι στρατιωτικοί κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι λέει ψέμματα εν γνώση της,αφού όλα αυτά τα στοιχεία είναι κατατεθειμένα στη Βουλή,μετά από έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ που προκάλεσε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα. Ερώτηση την οποία απάντησε ο υπουργός Άμυνας!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά προκύπτουν τα εξής απίστευτα μεν αληθινά δε:


*Το 95% του προσωπικού αμείβεται με μισθούς από 1000 έως 2000 ευρώ.


*Το 81% λαμβάνει μισθό από 1000 έως 1600.
*Το 14% έχει μισθούς από 1600 έως 2000 ευρώ.

*Μόλις το 5% έχει αποδοχές που ξεπερνούν τα 2000 ευρώ.



Σ΄ αυτούς τους μισθούς συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα,από τα οποία ήδη κάποια έχουν περικοπεί και φημολογείται ότι θα «κοπούν» κι άλλα.


Στους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς έρχονται να προστεθούν οι αλλεπάλληλες μεταθέσεις των στρατιωτικών που πολύ συχνά προκαλούν τεράστια οικονομικά ανοίγματα και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας για όλο το προσωπικό,ιδιαίτερα το χαμηλόβαθμο. Ένας ΕΠΟΠ εκτελεί 8 με 10 υπηρεσίες κάθε μήνα ,υπερβαίνοντας έτσι τις 500 ώρες εργασίας ,χωρίς βέβαια να πληρώνονται υπερωρίες.


Το πλέον σημαντικό όμως για τους στρατιωτικούς είναι ότι ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι στρατιωτικοί,εξακολουθεί με ανακρίβειες να τους παρουσιάζει ως ...προνομιουχους που ωφείλουν να δώσουν κι άλλα από το μισθό τους!


Η σύγκριση που έγινε χθες μέσω του Onalert,σε σχέση με τους μισθούς εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και φυσικά μ΄ αυτές των βουλευτών ,προκάλεσε θύελλα οργισμένων αντιδράσεων,όπως φάνηκε από τα πολλά μηνύματά σας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: