Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στην αντεπίθεση οι απόστρατοι με βολές κατά ριπάς!



"''Αστραψαν και βρόντηξαν" οι απόστρατοι μετά τα δημοσιεύματα για την "πλημμύρα στρατηγών".

Ο υποστράτηγος ε.α Δρ.Ιωάννης Παρίσης με επιστολή του κατακεραυνώνει όσους με διαρροές επιχειρούν όπως λέει να προκαλέσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα. Γράφει ο κ.Παρίσης:

Η επιλεκτική χρησιμοποίηση ορθών στατιστικών στοιχείων οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 


Αντιπαρέρχομαι τις επαναλαμβανόμενες υβριστικές εκφράσεις για τους αξιωματικούς, που πέραν της απρέπειας, δείχνουν και εμπάθεια, και επισημαίνω την ανυπαρξία έστω και μιας αναφοράς στο σκάνδαλο της Γενικής Τράπεζας, όπου πολιτικές ηγεσίας, για ίδια συμφέροντα ενέπλεξαν το ΜΤΣ, στους «αντιστασιακούς», καθώς και στις διαχρονικές ευθύνες της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που χρησιμοποιούσε το ΜΤΣ για να κάνει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των στρατιωτικών, εκμεταλλευόμενη την έλλειψη συνδικαλισμού και άρα ανυπαρξίας πίεσης.
 
Πρέπει να υπογραμμισθεί ότι τη διαχείριση του ΜΤΣ είχε πάντοτε και έχει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. 


Αυτή διορίζει τον Πρόεδρο του ΔΣ, αυτή διόριζε την διοίκηση της Γενικής Τράπεζας (και έκανε παιχνίδια με τα χρήματα του ΜΤΣ). Αυτή «χορηγούσε» βαθμούς (όχι σε όλους) για δικούς της λόγους. Αναμφίβολα, ευθύνονται και οι κατά καιρούς στρατιωτικές ηγεσίες που έλεγαν πάντα «ΝΑΙ» στους πολιτικούς προϊσταμένους τους. 

Τώρα χρησιμοποιείται ο Τύπος για να ριχθεί λάσπη στους αξιωματικούς, οι οποίοι για χρόνια πλήρωναν τις εισφορές τους και βλέπουν ότι κινδυνεύει το μέρισμά τους ενώ τα παιδιά τους δεν λαμβάνουν το ΒΕΑ που δικαιούνται.
 
Η μεθοδολογία είναι γνωστή: Οι «κακοί» αξιωματικοί και ο «καλός» κ. Μπεγλίτης που «καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση»!!! 

Αν και ο ίδιος δεν φέρει προσωπικά ευθύνη για την κατάντια του ΜΤΣ, θα μπορούσε όμως να μάθει πολλά για τους προκατόχους του της τελευταίας εικοσαετίας. 

Το δημοσίευμα  προσπαθεί  να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον αυτών των ιδίων των μερισματούχων του ΜΤΣ και με αυτό τον τρόπο να εξουδετερώσει τις δίκαιες και κυρίως νόμιμες διεκδικήσεις ώστε αυτές να θεωρηθούν παράλογες και υπερβολικές. 

Ίσως το επόμενο δημοσίευμα του συντάκτη σας επί του θέματος θα επαινεί τον «ήρωα» Υπουργό που έσωσε το ΜΤΣ… περικόπτοντας ή καταργώντας μερίσματα, αυξάνοντας εισφορές, κλπ.
 
Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι το Κράτος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως δανειστής του ΜΤΣ, διότι στην πραγματικότητα είναι οφειλέτης. Οφείλει να επιστρέψει (ίσως εντόκως) αυτά που τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκε για δικούς του σκοπούς ή κακοδιαχειρίστηκε, ή έκανε «κοινωνική πολιτική» με τα δικά μας χρήματα. 

Η ευθύνη της πολιτικής εξουσίας διαχρονικά, είναι προφανής. 
 
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να εξετάσει με πολλή προσοχή το όλο θέμα, έχοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης σε υψηλό επίπεδο του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτής της ιδιότυπης κοινωνικής ομάδας η οποία, όντας συνυφασμένη με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανάλογη υπευθυνότητα και συναίσθηση της εθνικής αποστολής της.

 
Με τιμή
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: