Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι Τούρκοι ιδρύουν αεροπορική εταιρία στα κατεχόμενα!


Σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται ολομέτωπη επίθεση της Τουρκίας με σκοπό τη διάσωση των κατεχομένων κυπριακών εδαφών από την οικονομική κατάρρευση.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων, σε συνεργασία με την εταιρία Turkish Airlines, ανακοινώνει σήμερα την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας!

Η είδηση ταιριάζει απόλυτα και με την προσπάθεια που ανακοίνωσε η τουρκική πλευρά που θα καταβάλλει για την προβολή των κατεχομένων ως τουριστικού προορισμού, ανακηρύσσοντας το 20112 σε «Έτος της Βόρειας Κύπρου»! 

Αυτό γίνεται προφανώς σε μια προσπάθεια διάσωσης από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βόρεια Κύπρος, εξαιτίας της εμμονής των στρατοκρατών της Άγκυρας στην παράνομη πολιτική τους.

Το 60% της νέας εταιρίας θα ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, σε ιδιώτες που θα επενδύσουν στη δημιουργία του νέου αερομεταφορέα. Το 30% στην «κυβέρνηση» των κατεχομένων και το 10% στην Turkish Airlines. Στόχος είναι να ξεκινήσουν πτήσεις τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο 2011.

Τον περασμένο Ιούνιο η τουρκική αρχή που επιβλέπει τις αερομεταφορές είχε αναστείλει την άδεια των «Τουρκοκυπριακών Αερογραμμών» (KTHY) καθώς βρισκόταν ουσιαστικά υπό χρεοκοπία. 
Ως αποτέλεσμα, η εταιρία ανέστειλε όλες τις πτήσεις της. Το 2009 στα κατεχόμενα σημειώθηκαν αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης αν και οι Τουρκοκύπριοι υποστηρίζουν ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 εμφανίστηκαν κάποια θετικά σημάδια στην οικονομία…


Σαφέστατα υφίσταται ένα θέμα για την ελλαδική και την – νόμιμη – κυπριακή πλευρά. 


Σκοπεύουν άραγε να κινηθούν και να καταγγείλουν την παράνομη κατάσταση; 
Θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Τουρκία να συμμορφωθεί ή με την προσδοκία της ξαφνικής παρουσίασης κάποιου… σχεδίου, τύπου «Ανάν» να απεμπολήσουν όλα όσα έχουν επιτύχει στην Κύπρο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα;
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: