Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑ!

Θανάσης Αγγελόπουλος


Αυτός ο υπέροχος μηχανισμός που λέγεται Ελληνικό Κράτος, εξακολουθεί να γεμίζει με ευχάριστες εκπλήξεις την ζωή του λαού της χώρας.

Η αξιοκρατική στελέχωσή του, η τέλεια και σύγχρονη οργάνωσή του αλλά κυρίως η αποτελεσματικότατη λειτουργία του, κάνουν όλους εμάς τους ευτυχείς πολίτες, να παρακαλούμε την τύχη, να το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε μέρα.

Αλλά και το κράτος, με την ίδια χαρά μας αντιμετωπίζει όλους εμάς, τους μη κρατικούς, βοηθώντας μας να ζούμε μέσα στην ασφάλεια και δικαιοσύνη που μας παρέχει, πάντα με την σοφή καθοδήγηση των «Πολιτικών Προϊσταμένων».

Προχθές για μια ακόμη φορά, όλος αυτός ο μηχανισμός δικαίου και αποτελεσματικότητας, απέδειξε τις καλές του προθέσεις, με τον ακόλουθο τρόπο.

Μετά από 160 χρόνια περίπου, από την Απελευθέρωση από τους Τούρκους, αποκτήσαμε δικαίωμα να εγείρουμε απαιτήσεις προς το κράτος για διάφορα θέματα. Αυτό έγινε πριν περίπου 25 χρόνια.

Τώρα, το Υπουργείο Οικονομικών απεφάσισε ότι αν ένας πολίτης έχει να λάβει επιστροφή φόρου που έχει καταβάλει, αν αυτό για κάποιο λόγο δεν γίνει μέσα σε τρία (3) χρόνια, η απαίτηση παραγράφεται. Έτσι απλά. Η ισχύς του νόμου από 23-4-2010 και με υπενθύμιση προχθεσινή.

Τότε πέρασε ασχολίαστο. Ήταν το μνημόνιο και η υπογραφή του που μας έκαιγε. Αφού σωθήκαμε, τώρα ας κλείσουμε και τις λεπτομέρειες. Αλήθεια, της Τρόικας οι απαιτήσεις πότε παραγράφονται;
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: