Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Πειραματόζωα" της κυβερνητικής πολιτικής οι στρατιωτικοί.



Στο υπουργείο Άμυνας ,τους τελευταίους 14 μήνες μία είναι η προτεραιότητα:περικοπές. Σε κανένα άλλο τομέα της κρατικής μηχανής δεν έχουν γίνει τόσες πολλές και μεγάλες περικοπές! 

Το χειρότερο όμως είναι ότι έγιναν περικοπές που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό,δηλαδή με τους μισθούς,τα επιδόματα, τις μεταπτυχιακές σπουδές και δυστυχώς και την εκπαίδευση των στελεχών των ΕΔ!

Αντιθέτως το κλείσιμο στρατοπέδων που είχε εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ ,πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση έχει βαλτώσει...στην αφετηρία!
Συνοπτικά υπενθυμίζουμε μερικές από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτκοί:

*Μισθοί-επιδόματα. Οι μειώσεις των αποδοχών τους ξεπερνούν το 20%.

*Ακόμη και το επίδομα επικινδυνότητας που παίρνουν πιλότοι,αλεξιπτωτιστές,,άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων κ.λ.π έχει «κουτσουρευτεί».

*Ασκήσεις. 12 ασκήσεις και στους τρεις Κλάδους των ΕΔ, «κόπηκαν».

* «Συμμάζεμα» υπήρξε ακόμη και στον τομέα των αναχαιτίσεων αφού τα αεροδρόμια επιφυλακής που «φιλοξενούν» αεροσκάφη επιφυλακής,μειώθηκαν.Για τις εκπαιδευτικές πτήσεις των χειριστών της ΠΑ υπήρξν ανάλογες περικοπές.

*Ο ...ιός των περικοπών έπληξε και τα μεταπτυχιακά των αξιωματικών. 14 εκπαιδευτικά προγράμματα και μεταπτυχιακά «κόπηκαν» μέσα στο 2010.

*Αν και δεν είναι περικοπή ουσίας αναφέρουμε και την ακινητοποίηση 900 υπηρεσιακών αυτοκινήτων που μετέφεραν αξιωματικούς.

*Μαχαίρι και στις παρελάσεις. Μία στρατιωτική κάθε χρόνο εναλλάξ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μόνο με πεζοπόρα τμήματα.

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια που περικόπηκαν θα μπορούσαν να ήταν πολλαπλάσια και να είχαν βρεθεί όχι μόνο από τις περικοπές μισθών,επιδομάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων,αλλά από μία γρήγορη –αστραπιαία θα λέγαμε- αναδιοργάνωση των ΕΔ,η οποία και θα επέτρεπε το οριστικό κλείσιμο του 50% από τα 850 στρατόπεδα που συντηρούμε ακόμη με πολύ μεγάλο κόστος. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει σ΄ αυτό το τομέα.


Το βέβαιο είναι ένα:ο χώρος των ΕΔ και οι στρατιωτικοί χρησιμοποιήθηκαν για να ...παραδειγματίσουν τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ. 


Οι ένστολοι ήταν εύκολη υπόθεση αφού περιθώρια αντιδράσεων δεν υπάρχουν. Στο στρατό ως γνωστόν, «πρώτα εκτελείς την εντολή και μετά βγαίνεις παραπονούμενος». 

Έτσι οι ανεξήγητα υψηλοί μισθοί στις ΔΕΚΟ,εξακολούθησαν να «τρέχουν» επί 14 μήνες,όσο οι στρατιωτικοί ήταν τα «πειραματόζωα» της κυβερνητικής πολιτικής.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: