Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Alors, c’ est la guerre! Ωραίοι σαν Έλληνες

xristofias-christofias

Καλύτερα να μην μιλά. Δεν είναι απαραίτητο! Νέο κρούσμα είχαμε χθες από τον πρόεδρο του διχασμού, της ειρωνίας, του χλευασμού και της διχόνοιας. 

Μή μπορώντας να αποτάξει το εδονίτικο παρελθόν του και όντας γαλουχημένος σε κλίμα φανατισμού, ο Χριστόφιας και οι πολιτικοί του κλώνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι. Πορώνουν και διχάζουν. Προωθούν τον αλληλοσπαραγμό και φανατίζουν. 

Οι δονκιχωτισμοί του προέδρου και η αδυναμία του να συγκρατήσει τα νεύρα του όταν μιλά δημόσια και κυρίως «εκτός κειμένου» είναι έκδηλη και τα ολέθρια σφάλματά του καθημερινά και δυστυχώς καταφέρνει ανεπανόρθωτα πλήγματα σε αυτό που ονομάζομαι «ενότητα». 

Μία ενότητα επίπλαστη που την επικαλούνται όλοι οι πολιτικάντηδες θέλοντας να κερδίσουν εντυπώσεις.

«Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: »Δεν θέλουμε την ομοσπονδία». Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα». 

Τάδε έφη ο «πρόεδρος της λύσης και της ενότητας»!

Εμείς σηκωθήκαμε,Χριστόφια, εδώ και πολλά χρόνια, ΩΡΑΙΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και σας είπαμε: OXI ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Εξηγήσαμε λεπτομερώς στο λαό για το τί περιέχει και για τους κινδύνους που εγκυμονεί το τουρκοφόρο και εκτρωματικό αυτό μοντέλο λύσης. 


Στην αρχή βρήκαμε τείχη αφού όλοι μας αντιμετώπιζαν με καχυποψία μιας και η ενορχηστρωμένη ομοσπονδιακή πολιτική συγχορδία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Αργότερα άρχισαν να ακούνε. Μετά πολλοί πείστηκαν. Και φτάσαμε στο δημοψήφισμα του 2004. 

Ηταν τότε, Χριστόφια, που «ωραίοι σαν Ελληνες» το 76% του κυπριακού λαού σηκώθηκε και έφτυσε τη λύση που απεργάζονται παλαιόθεν οι εχθροί της Ελληνικής μας μεγαλονήσου αλλά και οι εγχώριοι εφιάλτες. 

Ηταν τότε, Χριστόφια, που ακόμα και η υγιώς σκεπτόμενη βάση του ΑΚΕΛ σας έσπρωξε και σας ανάγκασε να απορρίψετε το απεχθές αυτό σχέδιο παρά την δική σας ειλημμένη απόφασή σας για υπερψήφισή του!

Η πολιτική των εκβιασμών του Δ. Χριστόφια και των συντρόφων του στην «Εζεκία Παπαιωάννου» θα βρει αντιμέτωπους όλους όσους διψούν για Ελευθερία. 


Θα βρείτε μπροστά σας όλους τους ωραίους, περήφανους και όρθιους Ελληνες!

Και ενθυμούμαστε κάπου εδώ την απάντηση που έδωσε ο Ιωάννης Μεταξάς στον ιταλό πρεσβευτή: "Alors, c' est laguerre!"
Ωστε λοιπόν,πόλεμος!


ΗΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: