Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Στρατηγοί και "γκρίζα δημοσιογραφία". Άποψη ενός καταδρομέα.

Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.


Συνεχίζονται ασταμάτητα οι αήθεις επιθέσεις στον επαγγελματικό κλάδο των στελεχών (εν ενεργεία και αποστράτων) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αρθρογραφούντες, κυρίως προερχόμενοι απ΄ το χώρο του ρεπορτάζ του ΥΠ.ΕΘ.Α, γνωρίζουν καλύτερα όλων ότι ο εν λόγω κλάδος, ίσως είναι και ο μοναδικός που έχει το σύνολο των κεκτημένων επαγγελματικών του στοιχείων παραχωρημένα. 

Παραχωρημένα από πολιτικές ηγεσίες που πέρα απ ΄ τις φραστικές διαφοροποιήσεις ή ανώδυνες μεταρρυθμίσεις διατήρησαν και ανέπτυξαν με ανατριχιαστική συνέπεια το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων στο εσωτερικό των Ε.Δ. 

Είναι απολύτως παραδεκτό στο σύνολο των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, ότι στην εξελικτική πορεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών, κυρίως ανωτάτων, πρώτη παράμετρος αξιολόγησης είναι το πολιτικό στρατόπεδο που τάσσεται έκαστος, με συνέπεια την πειθήνια και ενδοτική στάση των ηγεσιών απέναντι στους νομοθετούντες .
 
Επομένως δεν είναι απλώς υποκριτική ή ύποπτη η σχετική αρθρογραφία περί πρωτοβουλιών των στρατηγών κ.λ.π. αλλά –επιεικώς- ξεκάθαρα κατευθυνόμενη, με την δημοσιογραφική γραφίδα σε διατεταγμένη αποστολή, παραβιάζοντας κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία. 

Γνωρίζουν πολύ καλά οι «δημοσιογράφοι», έμμισθα πιόνια σκοτεινών πολιτικών κέντρων, ότι για το ύψος των οικονομικών απολαβών γενικά των στελεχών ουδέποτε υπήρξε ένστολος που διεκδίκησε θεσμικά το ελάχιστο.

Άλλωστε οι πολιτικές ηγεσίες, ορισμένες μάλιστα αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές, φρόντισαν να αφήσουν τους στρατιωτικούς χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση! 

Τούτο αφορά και απόστρατους και εν ενεργεία βεβαίως. 

Άρα εμπνευστές και όργανα πρέπει να αφήσουν την αποπροσανατολιστική δαιμονοποίηση ενός ακόμα επαγγελματικού κλάδου στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Τα επόμενα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ήδη προετοιμάζονται και η κυβέρνηση θα εφαρμόσει για τις Ε.Δ. και τα στελέχη τους, θα αποκαλύψουν και τον ρόλο και τους εργοδότες των «δημοσιογράφων». 

Ελπίζουμε η στόχευση του συγκεκριμένου κλάδου να μην έχει σχέση με την προετοιμασία εγκληματικών υποχωρήσεων σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: