Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.


ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ! ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ!.

ΜΗ-ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ Η ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες αλλά και τζιχάντια συγκεντρώθηκαν σήμερα στο λιμάνι της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ για να καλωσορίσουν το γνωστό πλοίο MAVI MARMARA το οποίο επέστρεψε στην βάση του, μετά από κάποιο διάστημα σε Τουρκικό λιμάνι στην Ανατ. Μεσόγειο όπου του έγιναν πολλές επισκευές. Πρόκειται ως γνωστό για το πλοίο του ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΑΖΑΣ στο οποίο στις 31-5-2010 επενέβησαν Ισραηλινοί κομάντος που ήρθαν σε αιματηρή σύγκρουση με τζιχάντια με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 Τούρκοι πολίτες.  

Το επεισόδιο ανοικτά της ΓΑΖΑΣ πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ, με την ΑΓΚΥΡΑ να αποσύρει τον πρέσβη της από το ΤΕΛ ΑΒΙΒ. 

Οι ακτιβιστές και οι λοιποί κρατούσαν τουρκικές και Παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΓΑΖΑΣ, κατά του ναυτικού αποκλεισμού και του ΙΣΡΑΗΛ. Από παραπλέοντα σκάφη ήταν στο φουλ οι σειρήνες και τα κορναρίσματα, ενώ πρωτοστατούσε ο επικεφαλής της περιβόητης IHH και φίλος του ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ο ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ.

Χθες ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ σε προσωπικό επίπεδο μετά από καιρό επανήλθε στο θέμα των σχέσεων ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ λέγοντας ότι η ΑΓΚΥΡΑ επιθυμεί να αναθερμάνει τις σχέσεις με το ΤΕΛ ΑΒΙΒ(έχουν ήδη γίνει σχετικές διαβουλεύσεις στην ΕΛΒΕΤΙΑ/δυο γύροι επαφών), αλλά πρόσθεσε ότι το ΙΣΡΑΗΛ θα πρέπει να ζητήσει επίσημα συγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των 9 Τούρκων που έχασαν τη ζωή τους στο συμβάν.

Ισραηλινή πηγή μου έλεγε ότι «παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ και ειδικά του ΟΜΠΑΜΑ τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει, ενώ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένονται οι δυο εκθέσεις για το βίαιο περιστατικό από την ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, αλλά και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΟΗΕ ΠΑΛΜΕΡ-ΟΥΡΙΜΠΕ».

Μιλώντας αργά το απόγεμα στην ετήσια συγκέντρωση όλων των πρέσβεων και γενικών προξένων του ΙΣΡΑΗΛ ανά τον κόσμο ο ΥΠΕΞ ΑΒΙΓΚΝΤΟΡ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ άσκησε οξύτατη κριτική σε ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ(τους αποκάλεσε ψεύτες!) , ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και παράλογη την θέση της ΑΓΚΥΡΑΣ να ζητήσει συγνώμη το ΙΣΡΑΗΛ για το ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ. 

Αναφορικά με τα όσα είπε ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ σχετικά με την αποστολή  και συνδρομή των Τουρκικών  πυροσβεστικών-αεροσκαφών στην κατάσβεση την πυρκαγιάς στο ΟΡΟΣ ΚΑΡΜΕΛ  υποστήριξε ότι το 1999 στον καταστροφικό σεισμό στηνΤΟΥΡΚΙΑ το ΙΣΡΑΗΛ έστειλε 240 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Αργά το βράδυ από το ΓΡΑΦΕΙΟ του Ισραηλινού πρωθυπουργού ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ανακοινώθηκε ότι τα όσα είπε κατά της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και για το ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ είναι προσωπικές του απόψεις και δεν αποτελούν θέση της κυβέρνησης.


Στο μεταξύ σε λιμάνι της ΣΥΡΙΑΣ βρίσκεται το πλοίο  ASIA1 με εφόδια ύψους 1 εκατ δολ , με 160 ακτιβιστές από ΙΝΔΙΑ-ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ και το οποίο φιλοδοξεί να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της ΓΑΖΑΣ. 

Η περίπτωση του πλοίου παρακολουθείται από τος Ισραηλινούσ, ενώ έχει ζητήσει άδεια κατάπλου στο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ λιμάνι ΑΛ ΑΡΙΣ και από εκεί να επιδιώξει να περάσει στη ΓΑΖΑ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: