Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το "μαζί τα φάγαμε",τελείωσε! Βρείτε νέο "παραμύθι".



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η λογική του «μαζί τα φάγαμε» προσπαθεί να παγιωθεί. 

Η κυβέρνηση αφού μας έφερε το ΔΝΤ για να μας βάλει σε τάξη, έχει επιλέξει την απάντηση που δίνει σε κάθε κοινωνική ομάδα που τολμά να ψελλίσει έστω μία λέξη διαμαρτυρίας, να αναρωτηθεί για τη δικαιοσύνη των άγριων περικοπών στα εισοδήματά της: «Μαζί τα φάγαμε»!
 
Πως το εννοούν; Ας πάρουμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αφορά στους στρατιωτικούς. 


Για το ΜΤΣ δεν φταίει η απόλυτη ανικανότητα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ,μετά πάλι του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ να ασκήσουν στοιχειώδη έλεγχο στη λειτουργία του και στις συμφωνίες εκμετάλλευσης της περιουσίας του.

Φταίνε αποκλειστικά οι μερισματούχοι οι οποίοι έπαιρναν μεγάλα μερίσματα! Το ότι κάποιος τους τα έδινε ,προσδοκώντας προφανώς σε ψήφους, οι κυβερνώντες το ξεχνάνε στις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους. 

Φταίνε οι πολίτες ένστολοι και μη οι οποίοι έπαιρναν τα λεφτά που αφειδώς μοίραζαν οι κυβερνήσεις συμπτωματικά πάντα λίγο πριν από κάποια εκλογική αναμέτρηση. 

Είναι σαν να λες σ΄ ένα  έφηβο να κοιτάξει από τη κλειδαρότρυπα ένα ζευγάρι που κάνει έρωτα και μετά να του τραβήξεις τ΄ αυτί και να τον κατηγορήσεις ως ηδονοβλεψία!

Οι 18 χιλιάδες και βάλε στρατηγοί,είναι αποτέλεσμα μιας «συναλλαγής» που οι ίδιοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος επέβαλαν και συντηρούσαν συστηματικά. 


Μια «συναλλαγή» που για να λειτουργήσει απαιτούσε πρώτα απ΄ όλα τον ευνουχισμό των ένστολων. Κάτι που δυστυχώς έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες. 

Για να φθάσεις ψηλά,για να πάρεις γαλόνι,για να παραμείνεις ένα ακόμη χρόνο στην υπηρεσία,χρειαζόσουν –και χρειάζεσαι- την «κάλυψη» του «πράσινου» ή «γαλάζιου» μηχανισμού. Αυτά είναι γνωστά μη παριστάνουμε τους ανήξερους.

Δεν αντέδρασαν ,λένε και λέμε ποτέ οι αξιωματικοί. Σωστό είναι αυτό,αλλά εν μέρει. Γιατί και τις ελάχιστες φορές που αυτοί αντέδρασαν –θυμηθείτε τη παραίτηση σύσσωμου του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου το 1995- τι έγινε; 


Οι αξιωματικοί που τόλμησαν κατά καιρούς να παραιτηθούν «κατηγορήθηκαν» ότι ήθελαν να ασκήσουν πολιτική. Και αυτό το επιχείρημα ανοίγει αμέσως τη γνωστή πληγή της επταετούς Χούντας,η οποία μπορεί να έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια,αλλά για τους πολιτικούς μας είναι πολύ χρήσιμη,όταν έχουν να αντιμετωπίσουν «ατίθασους στρατιωτικούς».

Το ίδιο σενάριο ζήσαμε και τα τελευταία 24ωρα. Διαρροές που οδηγούσαν σε συμπεράσματα ιδιαίτερα απαξιωτικά και ισοπεδωτικά για το σύνολο των στρατιωτικών και μετά ανακοίνωση απόφασης: θα πάρετε μικρότερο μέρισμα γιατί.... «μαζί τα φάγαμε». Τέλος

 
Το παραμύθι του «μαζί τα φάγαμε» και του «ας μη τα παίρνατε όταν σας τα δίναμε», τελειώνει ,αν δεν έχει τελειώσει ήδη. Καλό θα είναι να βρούν καινούργιο μήπως και κατορθώσουν να «κοιμήσουν» για λίγο ακόμη την οργή που θεριεύει στις ψυχές των πολιτών.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: