Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ερντογάν θα μηνύσει Αμερικανούς διπλωμάτες για τα Wikileaks!



«Φτιαγμένος» και με απειλές κατά πάντων ξεκίνησε τη σημερινή του ημέρα ο εθνικός μας κουμπάρος και φίλος των Ελλήνων πολιτικών, Ταγίπ Ερντογάν!

 Κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, ο... θερμόαιμος ανατολίτης, δήλωσε ότι θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον αυτών που τον κατηγορούν και τον σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο μέσα από τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Wikileaks! 

Ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να λάβει κι αυτή τα μέτρα της, ενώ προσέθεσε ότι η απλή «συγνώμη» δεν είναι αρκετή (μετά τους Ισραηλινούς για το «Μαβί Μαρμαρά» θέλει κι άλλες συγνώμες...)!

Να υπενθυμίσουμε, ότι μεταξύ άλλων ζητημάτων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και περιλαμβάνουν υποτιμητικά σχόλια για τον Αχμέτ Νταβούτογλου, υπάρχουν και αναφορές ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, ότι κατέχει οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και ότι καταχράστηκε χρήματα από ιδιωτικοποίηση εταιρείας!

Ο Ερντογάν ήταν, όμως, κατηγορηματικός και έναντι των εγχώριων ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, που αμέσως προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τα όσα διέρρευσαν διεθνώς. 

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αντέκρουσε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού λέγοντας ότι τα αρνητικά σχόλια ήταν των Αμερικανών και ότι με αυτούς θα έπρεπε να τα βάζει.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός τουλάχιστον αντιδρά, σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς που χαρακτηρίζονται από έλλειψη αντανακλαστικών, που έχει λάβει σχεδόν το χαρακτήρα... δόγματος, τη γνωστή σε όλους μας «στρατηγική ψυχραιμία».

Το δεύτερο σημείο άξιο σχολιασμού είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, συνηθισμένος από την εξαπόλυση ανέξοδων απειλών κατά φοβισμένων υποτακτικών πολιτικών, όπως δυστυχώς στην περίπτωσή μας, πράττει το ίδιο και κατά των ΗΠΑ. 

Μόνο που η σοσιαλιστική κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως τη χαρακτήρισε κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου (!) δεν είναι ιδιαίτερα... φοβική σε απειλές.

Κατά συνέπεια, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε άλλη μία ακόμη εστία έντονων τριβών μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, παρότι για λόγους αβροφροσύνης τα χαμόγελα, οι φιλοφρονήσεις και οι διπλωματικές «απολογίες» περίσσεψαν κατά την χθεσινή συνάντηση του Νταβούτογλου με την Χίλαρι Κλίντον.
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: