Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Απίστευτο: Άλλοι πεθαίνουν από κορωνοϊό και οι Γερμανοί θέλουν «νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα στην ΕΕ»!

H Γερμανία αρνείται να τον εσωτερικό δανεισμό στην ΕΕ μέσω της έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της καταστροφής του κορωνοϊού!


Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα, λοιπόν, για όσους φαντάζονταν ότι το Βερολίνο θα συναινούσε στην αλληλεγγύη και στην βοήθεια εντός της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, χαρακτήρισε μάλιστα την σχετική συζήτηση, ως «συζήτηση – φάντασμα». Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα από την πανδημία.

«Στην Ευρώπη όλες οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν μια νέα κρίση χρέους», δήλωσε ο Π.Αλτμάιερ στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» και συνιστά προσοχή ,«όταν κάποιες δήθεων λαμπρές ιδέες παρουσιάζονται ως καινούργιες, ενώ αποτελούν επανάληψη προ πολλού απορριφθεισών προτάσεων τότε δεν αποτελούν λύσεις».

Η συζήτηση περί ευρωομολόγων άνοιξε από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία έκανε λόγο για «κορωνο-ομόλογα», αλλά βρήκε ανταπόκριση ακόμη και σε πολλούς Γερμανούς οικονομολόγους, παρότι το Βερολίνο απέρριπτε πάντα την κοινοτικοποίηση των χρεών εντός Ευρωζώνης.

Ο κ. Αλτμάιερ διαβεβαιώνει μάλιστα ότι η Γερμανία θα επιστρέψει στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μετά το τέλος της κρίσης και ότι θα αποπληρώσει το νέο χρέος της έως το 2023.


«Μετά το τέλος της κρίσης, θα επιστρέψoυμε στην πολιτική λιτότητας και, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: