Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Όλα είναι πλέον ανοιχτά: Στο ''τραπέζι'' & η εμπλοκή των ΕΔ για τον Covid-19 - Στρατιωτικές σκηνές ζητούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού


Το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας διατήρησε στο «τραπέζι» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

 
Παρότι ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται ένα τέτοιο σενάριο, δεν απέκλεισε πιθανή εμπλοκή του στρατού σε μελλοντικό επίπεδο.  
Η κ. Πελώνη  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων, όπως η καθολική απαγόρευση πτήσεων, ενώ επανέλαβε ότι θα ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με όλους τους τρόπους, παρέπεμψε όμως στο ειδικό briefing που πραγματοποιείται κάθε απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σημειώνεται πως αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το υπουργικό συμβούλιο.

Ερωτηθείσα ειδικότερα για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της απαγόρευσης και το ρόλο του στρατού, η κ.Πελώνη απάντησε: 

«Βιαζόμαστε να φτάσουμε στο επόμενο στάδιο την πρώτη μέρα εφαρμογές του αυστηρού περιορισμού κυκλοφορίας. Επαναλαμβάνω ότι όλα κρίνονται και από τη συμπεριφορά των πολιτών, της πλειοψηφίας που έχει δείξει υπεύθυνη στάση και ότι το σχέδιο είναι δυναμικό, εξελίσσεται ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών και κλιμακώνεται αναλόγως»

Μάλιστα, στα παραπάνω αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος – μιλώντας στον «ΑΝΤ1» - επεσήμανε τα εξής:

«Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά»   

Στρατιωτικές σκηνές ζητούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού  

 

Έχουμε ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες δύο μεγάλες στρατιωτικές σκηνές, ώστε να μην βρίσκονται μαζί σε αναμονή πιθανά περιστατικά κορωνοϊού, με άλλα περιστατικά”, δήλωσε στον Antenna ,ο ιατρός Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.

Αυτό δηλαδή που έγινε μόλις χθες έξω από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη.

Οι στρατιωτικές σκηνές θα λειτουργήσουν σαν «αίθουσες αναμονής» σε εμπύρετα περιστατικά καθώς μπορεί να θεωρούνται «ύποπτα» για κορονοϊό. 


Έκθεση ΕΟΔΥ: Πως διαμορφώνεται ο χάρτης της πανδημίας    

 

Τον χάρτη του κοροναϊού στην Ελλάδα δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ στην ημερήσια έκθεση που παρουσίασε χθες, 22 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 28 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας υπάρχουν επιβεβαιώμενα κρούσματα κοροναϊού.
Πιο αναλυτικά οι περιοχές που έχουν περιστατικά ασθενών με κοροναϊό είναι:  
Η έκθεση αναφέρει ακόμα το ποσοστό ανδρών και γυναικών στα συνολικά 624 κρούσματα αλλά και την ηλικιακή κατανομή τους.
Το ενδιαφέρον είναι πάντως και ποιοι δεν έχουν ακόμη κανένα κρούσμα.
Είναι οι νομοί:
 
Ροδόπης
Καβάλας
Δράμας
Σερρών
Χαλκιδικής
Ημαθίας
Πέλλας
Φλώρινας
Γρεβενών
Θεσπρωτίας
Κέρκυρας
Πρέβεζας
Καρδίτσας
Ευρυτανίας
Αιτωλοακαρνανίας
Λευκάδας
Κεφαλληνίας
Φθιώτιδας
Φωκίδας
Βοιωτίας
Κορινθίας
Χίου
Σάμου
Κυκλάδων
Χανίων
Ρεθύμνου 

Δείτε τις εικόνες στο gallery 

GALLERY

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: