Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Νέα στοιχεία για τον «αναρχικό πρόσφυγα» – Πώς έφτασε στην Ελλάδα

Φωτογραφία Αρχείου – Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ

Μίνα Καραμήτρου 
Νέα στοιχεία για το πώς έφτασε στη χώρα μας ο Ιρανός που καλούσε τους αντιεξουσιαστές σε ένοπλη δράση για το θέμα του Έβρου φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας του CNN Greece,
Σύμφωνα με πληροφορίες, o 23χρονος έχει έρθει στη χώρα μας το 2017, και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου 2017.
Υπέβαλε αίτημα ασύλου σε αστυνομικές υπηρεσίες της Σάμου, το οποίο μάλιστα έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Ο Ιρανός στις 20 Ιανουαρίου 2018 συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας γιατί επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ιταλία έχοντας στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο Πορτογαλίας.
Είχε μία ακόμη προσαγωγή στις 13 Ιουλίου 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.
Η σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική
Ο άνδρας, που αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας» έπεσε τελικά στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χθες, Κυριακή.
Πριν από μερικές ημέρες καλούσε το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Έβρο, καθώς – όπως χαρακτηριστικά έγραφε σε κείμενό του – «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».

Το κείμενό του, είχε δει το «φως» της δημοσιότητας στους πιο διαδεδομένους ιστότοπους των αναρχικών και ο Ιρανός, αφού περιέγραφε πώς έφτασε στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας».

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν στην περιοχή της Κυψέλης και τον συνέλαβαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις και επαφές με καταζητούμενο για συμμετοχή στην «Επαναστατική
Αυτοάμυνα».
Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, εμπίπτει, όμως, στον αντιτρομοκρατικό νόμο και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: cnn.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: