Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οι Τούρκοι παριστάνουν ότι… “business as usual” και συνεχίζουν υπερπτήσεις

Οι Τούρκοι, παρά την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν στο εσωτερικό της χώρας τους με την κλιμάκωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, προσπαθούν να παραστήσουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει και συνεχίζουν το γνωστό “βιολί” μες τις υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους.


Ίσως θα έπρεπε να πολεμήσουν απέναντι στον -μονίμως- κακό εαυτό τους και για λόγους… αυτοσυντήρησης, όσοι χαράσσουν στρατηγική στη γειτονική χώρα, να συνυπολογίσουν και να αξιολογήσουν ένα ακόμα ενδεχόμενο:
Αν ρε παιδί μου, ΑΝ, αποφασίσει η Ελλάδα να ξεμπερδεύει με αυτή την τακτική και μια ωραία πρωία ρίξει δυο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε ευκολότερη ή σε δυσκολότερη θέση θα βρεθούν στην κρίση που θα ξεσπάσει;
 
Μην ξεχάσουν και το ότι τον τόπο και τον χρόνο δεν θα τον έχουν καθορίσει αυτοί. Διότι μπορεί κάποια μέρα, η Ελλάδα να αποφασίσει να δοκιμάσει να κινηθεί ακολουθώντας τις τουρκικές “αρχές και αξίες”, οπότε να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς νέα κατάσταση. Δεν μπορεί, κάποιος κατανοεί το σκεπτικό “απέναντι”.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
 
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3×2 F-16 και 1×2 F-4)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (2 CN-235 και 2 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 51 (23 από τα μαχητικά και 28 από τα CN-235)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Τέσσερις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Λειψούς, Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.
2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: