Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τουρκία: “Το σαράϊ ομολόγησε την πτώχευση”!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Την ώρα που όλες οι χώρες άνοιξαν τα Ταμεία και εκπόνησαν σχέδια ενίσχυσης των πολιτών και των επιχειρήσεων  που πλήττονται από την πανδημία ο “έν
ας και μοναδικός ηγέτης” της Τουρκίας  ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το Ταμείο για να μπορέσει στη συνέχεια να βοηθήσει  τους πληγέντες …
 
Η “εκστρατεία αλληλεγγύης” που ξεκίνησε ο σουλτάνος καταθέτοντας πρώτος επτά μισθούς του δείχνουν τα άδεια Ταμεία της Τουρκίας.
 
 
Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Engin Ozkoc αναφερόμενος στην εκστρατεία του Ερντογάν , έγραψε στο twiter “Το σαράι ομολόγησε την πτώχευση της Τουρκίας.

 Ο Πρόεδρος αποκάλυψε το άδειο Ταμείο, την ανυπαρξία δεκάρας για τις δύσκολες μέρες” .
Αναρωτήθηκε τέλος, που πήγαν οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες.
Η  νέα εκστρατεία του σουλτάνου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία.
Ο κόσμος αναρωτιέται πως θα ζήσουν οι οικογένειες τους 60 μέρες χωρίς μεροκάματο. 

Ασφαλώς ο λόγος που δεν κλείνουν οι βιομηχανίες  την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, είναι ο φόβος  της ανεργίας. 
Τι θα συμβεί δηλαδή εάν σε τόσους ανέργους προστεθούν και άλλοι τόσοι…

Εύλογα ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Νουρί Γιλμάζ υπενθυμίζει ότι μέχρι στιγμής δεν διανεμήθηκαν τα  338 εκατ. που συγκεντρώθηκαν για τα θύματα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, τα  52 εκατ. που μαζεύτηκαν για τους Αστυνομικούς και τις οικογένειες τους που υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Μπεσίκτας, καθώς και ότι κανείς δεν γνωρίζει  τι έγιναν τα 73 εκατ που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς της πόλης Ερζιντζαν.

Ζοφερή η κατάσταση.
Όταν κλονιστεί η οικονομία μιας χώρας καμία εξουσία δεν παραμένει όρθια….

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: