Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Αγώνας δρόμου για την αναβάθμιση των F-16 – Τα εμπόδια και η τουρκική προκλητικότητα

Η συνεχής τουρκική επιθετικότητα στον αέρα με το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Έβρο και νησιά, οι δεκάδες παραβιάσεις αλλά και η ανάγκη υποστήριξης αεροπορικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ή Νότια της Κρήτης δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι τα ελληνικά “γεράκια” αποτελούν κρίσιμο παράγοντα ισχύος.


Ακόμα και στον Έβρο όπου έπειτα από δεκαετίες εμφανίστηκαν και πάλι μαχητικά των γειτόνων και μάλιστα με έντονη διάθεση για προκλήσεις και επίδειξη ισχύος τα “μπλε” φτερά καλούνται να βάλουν φραγμό στις διαθέσεις της Άγκυρας.

Όπως ακριβώς έκαναν οι χερσαίες δυνάμεις τον τελευταίο μήνα πάνω στο ποτάμι.

Η σχεδόν καθημερινή παρουσία τουρκικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροχημάτων στην περιοχή επιβάλλουν στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση με τα μαχητικά επιφυλακής της Λήμνου αρχικά αλλά και αεροσκάφη από όλες τις πολεμικές έτοιμα να αναλάβουν δράση.

Η ξεκάθαρη ποιοτική υπεροχή των Ελλήνων αεροπόρων αλλά και ο μεγάλος αριθμός μαχητικών που απογειώνει καθημερινά το ΑΤΑ εγγυώνται ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος είναι προστατευμένος.

Τη διατήρηση της ελληνικής κυριαρχίας στον αέρα μπορεί να επισφραγίσει η αναβάθμιση των 84 μαχητικών F-16 block 52 adv και block 52+ η οποία έχει ήδη αρχίσει.

Το πρώτο μαχητικό F-16 blcok 52 adv της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται εδώ και περισσότερο από δύο μήνες στο υπόστεγο της ΕΑΒ με τους τεχνικούς της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και τους συναδέλφους τους από την κατασκευάστρια εταιρία Lockheed Martin να έχουν πιάσει δουλειά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: