Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Έβρος: Έπιασε «δουλειά» στις Καστανιές το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» (βίντεο)


Aυξάνονται τα μέσα που θα έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας καθώς έπιασε «δουλειά» στις Καστανιές του Έβρου, το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ», αποτρέποντας προσπάθειες ομάδες παράνομων μεταναστών να προσεγγίσουν τον φράκτη για να προκαλέσουν φθορές που θα τους επιτρέψει να περάσουν σ’ ελληνικό έδαφος.





Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα.


Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυροσβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρματος μάχης Leopard-1A5, με αποτέλεσμα να μπορεί να κινείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα.


Ο Ε.Σ. διαθέτει τρία πυροσβεστικά άρματα «ΔΑΥΙΔ», τα οποία σταθμεύουν στα Πεδία Βολών Αρμάτων (ΠΒΑ) Λιτοχώρου, Ξάνθης και Λέσβου.

Παλαιότερα η χρήση τους για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών είχε απορριφθεί από επιτελείς του ΓΕΣ, που όμως σήμερα -και λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στις Καστανιές- έδωσαν το «ΟΚ» προκειμένου να μεταφερθεί ο «ΔΑΥΪΔ» από την Ξάνθη στον Έβρο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: