Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Α/ΓΕΕΘΑ: “Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα”

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ημερήσια διαταγή του για την 25η Μαρτίου προτρέπει το προσωπικό των ΕΔ να να συνεχίσει να εκτελεί το έργο του “όπως το κάνετε μέχρι σήμερα και μην φοβάστε τίποτα!!!


Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ
Α/ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
Η 25η Μαρτίου είναι διπλή εορτή.

Εορτή της Ορθοδόξου Πίστεως με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εορτή του Έθνους με αφορμή και κυρίαρχο γεγονός την Εθνική Παλιγγενεσία.
Είναι ημέρα κατάνυξης, στοχασμού και αφιέρωσης στην Πίστη.


Είναι όμως και ημέρα Εθνικής ανατάσεως, εθνικής μνήμης και απόδοσης τιμών προς όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και κατάφεραν να συνταχθούμε σε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.


Όμως, η σημερινή ημέρα, η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν.

Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα!!!

Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι και το διατρανώνουμε σε όλους όσους ακούν, και να είσθε βέβαιοι ότι μας ακούν όλοι, για όλους εκείνους τους Έλληνες που στη διαχρονική πορεία του Έθνους έγιναν σύμβολο ηρωισμού και θυσίας και πέτυχαν αυτό που εθεωρείτο ακατόρθωτο, αυτό που έμοιαζε αδύνατο.


Το πέτυχαν όμως!


Και το πέτυχαν έχοντας φάρο τους την Πίστη και τα Ιδανικά του Έθνους.
Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας,
Ετούτη την ώρα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλές προκλήσεις, με τις δύο εξ αυτών γνωστές σε όλους σας και σε έξαρση, αυτή την περίοδο καλούμεθα όλοι, ανεξαιρέτως, εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που όπλισαν το χέρι των αγωνιστών του 1821, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας την αποστολή μας και το χρέος μας στην Πατρίδα, με θάρρος και αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του Έθνους.

 
Και είναι εύκολο αυτό για σας.

Το υλικό και ο σπόρος που έπλαθε τον Έλληνα στο παρελθόν, τον Έλληνα που μεγαλούργησε και δόξασε την Ελλάδα, τον πλάθει και σήμερα. Παραμένει αναλλοίωτο.


Ερχόμαστε από τα βάθη της Ιστορίας και είμαστε απόγονοι ευκλεών, ανδρείων και γενναίων πολεμιστών.

Είστε απόγονοι ανθρώπων που με τη ζωή τους και τη δράση τους άλλαξαν το ρου της Ιστορίας.

Προερχόμαστε από την ίδια μήτρα που έπλασε τον Αριστείδη, τον Θεμιστοκλή, τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον Παλαιολόγο, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Μιαούλη και τον
Κανάρη, τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, τον Παύλο Μελά, τον Καμπέρο και τον Μωραϊτίνη, τον Ίτσιο, τον Κατσιμήτρο και τον Δαβάκη, τον Κατούντα, τον Κατσάνη και τον Σταυριανάκο και τόσους άλλους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας, για να είμαστε εδώ σήμερα ελεύθεροι και υπερήφανοι που είμεθα Έλληνες.


Σας προτρέπω λοιπόν να συνεχίσετε να εκτελείτε το έργο σας όπως το κάνετε μέχρι σήμερα και μην φοβάστε τίποτα!!!


Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος.


Κλείνοντας, δηλώνω απερίφραστα ότι αισθάνομαι υπέρτατα Υπερήφανος που αξιώθηκα να είμαι Αρχηγός σας, και σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεστε εντατικά, άοκνα, μη φειδόμενοι κόπου και προσπαθειών, για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας της Ελλάδας μας, έχοντας πάντα κατά νουν ότι η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη,θέλει θυσίες τόσο για να την αποκτήσουμε όσο και κυρίως για να τη διατηρήσουμε.


Και αυτό κάναμε, κάναμε και θα κάνουμε στο διηνεκές. Για αυτό υπάρχουμε.
Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα.
Η Παναγία να σας σκέπει όλους!!!
Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!
Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!!!
Χρόνια πολλά σε όλο το Έθνος!!!
Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!

 
 
Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: