Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κακά μαντάτα από έκθεση της ΕΕ: Ο κορωνοϊός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί το καλοκαίρι

Newsroom eleftherostypos.gr
 
Ο νέος κορωνοϊός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, προειδοποιεί ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο ασθενειών, σύμφωνα με το Reuters.


Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, η ανακοίνωση δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες ότι το SARS-CoV-2 θα μπορούσε να συμπεριφέρεται όπως οι άλλοι τέσσερις κορωνοϊοί, που είναι ενδημικοί στους ανθρώπινους πληθυσμούς και συνήθως δεν ανιχνεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την ίδια ώρα δραματική προειδοποίηση για την πανδημία του κορωνοϊού εξέπεμψαν  τα Ηνωμένα Έθνη.

 Η πανδημία της νόσου Covid-19 απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα προειδοποίησε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσιάζοντας ένα «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο κι απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος του σχεδίου είναι «να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα» επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: