Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...!! Τα κατασχεμένα εδώ και μήνες τεθωρακισμένα των ισλαμιστών της Λιβύης

Έπρεπε να έχουμε κατάσταση πολέμου για να γίνει το αυτονόητο: Να δοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας τα κατασχεθέντα προ πέντε ετών(!) τεθωρακισμένα οχήματα που σάπιζαν στον Πειραιά.




Όλα ξεκίνησαν το 2015 , όταν υπάλληλοι του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά είχαν προχωρήσει στη συντηρητική δέσμευση 16 στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων με προορισμό τους ισλαμιστές της Τρίπολης.


Εντοπίστηκαν στο οχηματαγωγό πλοίο «TYCHY» και κατασχέθηκαν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει επιβάλει εμπάργκο όπλων στη Λιβυή.



Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.



Πρόκειται για:

Οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300,

Πέντε θωρακισμένα Toyota Land Cruiser,

Δύο οχημάτων BMW και ενός οχήματος Mercedes.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 8 κατασχεμένα MRAP τελικώς αποδεσμεύτηκαν και διατίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής εκεί όπου υπάγονται οι διμοιρίες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.



Ήδη κάποια από αυτά έχουν αναχωρήσει για τον Έβρο.



Πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί τόσο καιρό δύο ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αφήσει τα οχήματα και «σάπιζαν», τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει σοβαρότατη έλλειψη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όλων των τύπων.



Tα MRAP Τyphoon GSS-300 είναι της καναδικής εταιρείας Streit Group.



Τα τεχνικά στοιχεία των οχημάτων είναι τα ακόλουθα: μήκος 6,5 μέτρα πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες ή αστυνομικούς.



Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3.

Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χλμ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: