Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Ηλεκτρονικός ''πόλεμος'' στον Έβρο από την Τουρκία - Περίεργες κινήσεις του Oruc Reis - Xάρτης


Δεν αντέχουν την ελληνική αντίσταση στον Έβρο οι Τούρκοι.
Οι Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν ταπεινώσει την Άγκυρα, με τις ΕΔ, τα ΜΑΤ & τα ΕΚΑΜ να κάνουν μία εξαιρετική δουλειά στα σύνορα. 
 
Αυτές όμως οι εικόνες έχουν εξοργίσει τον Ερντογάν, ο οποίος ταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά σε ένα όλεθρο λόγω της πανδημίας.  
Τουρκική πρόκληση  

 

Τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου εφάρμοσε την Τετάρτη στον Εβρο η Τουρκία.

Οπως πληροφορήθηκε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σε μια πρωτοφανή κίνηση που θορύβησε τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την ΕΥΠ, οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας επιχείρησαν και προσωρινά κατάφεραν να νεκρώσουν τις επικοινωνίες των Ελλήνων αστυνομικών, που περιπολούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Για να επιτευχθεί ο στόχος τους, έθεσαν εκτός λειτουργίας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εγκατεστημένες στο σημείο.
Κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στην «Κ», υπό τον όρο της ανωνυμίας, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή είναι εφοδιασμένοι με απαρχαιωμένους, αναλογικούς ασυρμάτους που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικοινωνία.

Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, ελλείψει σύγχρονων ψηφιακών ασυρμάτων, οι αστυνομικοί στο πεδίο επικοινωνούν μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν τα στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών. 
Την Τετάρτη λοιπόν, «βομβαρδίζοντας» με σήματα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον σε περιπτώσεις ηλεκτρονικού πολέμου, έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο, νεκρώνοντας τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν στο σημείο και αφήνοντας τους αστυνομικούς χωρίς ασφαλείς επικοινωνίες.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και η ΕΥΠ.

Αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος ειδικά σε περίπτωση που παρόμοιες «επιθέσεις» επαναληφθούν.  

Επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη οι ''μετανάστες''   

 

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, την Κωνσταντινούπολη επιστρέφουν οι ''μετανάστες'' από την Αδριανούπολη και τον Έβρο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΚΟ Δίκτυο Αλληλεγγύης προς τους Μετανάστες στην τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Bianet, επειδή οι  ''μετανάστες'' που βρίσκονται στον καταυλισμό του Παζάρκουλε (απέναντι από τις Καστανιές, στα σύνορα) είναι οι πλέον ευάλωτοι να κολλήσουν τον κορωνοϊό, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν άμεση δράση.
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι, όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες, έστειλαν UAV κατά μήκος στο Αιγαίο, αλλά στο δικό τους FIR, ενώ είχαμε πτήση κατασκοπευτικού και στα Κατεχόμενα. 
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Άγκυρα ετοιμάζει πρόκληση με το Oruc Reis, καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη κινητικότητα.

Nicos Triantis@NTriantis
 
Oruc Reis update (20:00 20/03/2020)

H παρούσα θέση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους μέσα στην ΑΟΖ.
Από την πορεία του πλοίου φαίνεται ότι οι γνωρίζουν τα όρια που έχουν οριστεί από διεθνείς οργανισμούς με βάση το δίκαιο της θαλάσσης.
View image on Twitter
See Nicos Triantis's other Tweets
 
 
ItaMilRadar@ItaMilRadar
 
New mission for Turkish drones this afternoon. https://www.itamilradar.com/2020/03/20/double-turkish-navy-drones-mission/ 

Double Turkish Navy drones mission

New missions of Turkish drones this afternoon. The first Turkish Navy Bayraktar TB2 (TCB803) is departed from Canakkale and made a
itamilradar.com
See ItaMilRadar's other Tweets
 
 
 
T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
 
Donanma Komutanlığı Harekâta Hazırlık Eğitimleri 18-19 Mart 2020 tarihleri arasında 29 geminin katılımıyla suüstü, hava savunma ve kara bombardımanı atışları ile Ege Denizi'nde gerçekleştirildi.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
325 people are talking about this
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: