Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για τον Έβρο: Η μάχη για τη διαφύλαξη των συνόρων μας συνεχίζεται

Η μάχη για την διαφύλαξη των συνόρων στον Έβρο που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από την απόπειρα εισόδου των μεταναστών και προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση χωρίς εφησυχασμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του, με κύριο αντικείμενο την κατάσταση στον Έβρο.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.


«Ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι συνεχίζεται. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο για λογαριασμό της χώρας και για λογαριασμό της Ευρώπης.

Τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια» είπε ο πρωθυπουργός.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι διαπιστώθηκε πως ο πρόχειρος καταυλισμός, ο οποίος είχε δημιουργηθεί μετά το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας, φαίνεται να έχει διαλυθεί και όσοι βρίσκονταν στα σύνορα του Έβρου να έχουν απομακρυνθεί από εκεί.

Παράλληλα συνεχάρη όσους συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διασφάλισης των συνόρων.

«Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και πάλι την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσους συνεισέφεραν σε αυτή την πολύ μεγάλη, επίπονη προσπάθεια να φυλάξουμε τα σύνορά μας όλο αυτό τον τελευταίο μήνα» είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε όμως ότι το γεγονός ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες να μην υπάρχουν αυτού του είδους οι αυξημένες πιέσεις, «δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε εγκαθιδρύσει ένα μηχανισμό ανθρώπινο, τεχνολογικό, αλλά και σε επίπεδο φυσικών μέσων που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ξανά να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν τον τελευταίο μήνα».

Τέλος στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο το επόμενο διάστημα και να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και ότι είναι σημαντικό να υπάρχει τακτική ευρωπαϊκή παρουσία στον Έβρο και στα νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: