Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

60% ΟΧΙ στον πόλεμο του Αφγανιστάν,από τους αμερικανούς.



Το 60% σχεδόν των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Langer Research Associates για το ABCNews/Washington Post, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα, λίγες ώρες πριν η αμερικανική κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα έκθεση προόδου για τον πόλεμο και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνει δημόσια δήλωση για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

   

Η δυσαρέσκεια της αμερικανικής κοινής γνώμης έχει αυξηθεί κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ABC News και πλέον οι ερωτηθέντες που θεωρούν ότι αυτός ο πόλεμος "αξίζει τον κόπο" φθάνουν το 34% (-9%).

    "Οι αρνητικές γνώμες για τον πόλεμο αυτόν έφθασαν για πρώτη φορά στο επίπεδο που είχε φθάσει η δυσαρέσκεια απέναντι στον πόλεμο στο Ιράκ ανεβάζοντας σε ιστορικό ύψος ρεκόρ την αντιδημοφιλία της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής του θητείας.

    

Οι θετικές κρίσεις για τη διαχείριση του πολέμου από τον πρόεδρο Ομπάμα φθάνουν ωστόσο το 45% , έναντι του 46% που δεν εγκρίνει τις μεθόδους του.

   

Το 54% των Αμερικανών υποστηρίζει το σχέδιο του προέδρου Ομπάμα για την εκκίνηση της διαδικασίας αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν στα μέσα του 2011, έναντι 39% πριν από έναν χρόνο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: