Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ερντογάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ...

 http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=533970


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο για του ζητήσει να παρέμβει προκειμένου να αποτρέψει τους βουλευτές των ΗΠΑ να υιοθετήσουν ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων το 1915-17, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του να παρέμβει στο ζήτημα της υιοθέτησης αυτού του κειμένου το οποίο θα ήταν ένα "λάθος", δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.


Το ψήφισμα που θα μπορούσε να ψηφιστεί από τους βουλευτές την Τρίτη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τον Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωριστεί με ακρίβεια η συστηματική και σκόπιμη εξόντωση 1.500.000 Αρμενίων.


"Οι Αμερικανοί συνομιλητές μας σκέφτονται όπως εμείς και εμείς δεν πιστεύουμε ότι το κείμενο θα περάσει", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δίνοντας έμφαση στη σημασία των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.


"Ας ελπίσουμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα εγκρίνει ένα κείμενο που θα θέσει τις διμερείς μας σχέσεις σε μια νέα δοκιμασία", πρόσθεσε. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει αναγνωριστεί από την Γαλλία, τον Καναδά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: