Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μηνύουν τα ΜΑΤ, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα


Στο δικαστήριο θα δοθεί η συνέχεια των επεισοδίων που πριν κάποιο καιρό προκάλεσε η βραδυνή "έφοδος" ομάδας αναρχικών στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα.

Εκείνο το βράδυ, μετά απο μια πορεία κατοίκων της Πλατείας Αμερικής, οι παρακρατικοί αντιεξουσιαστές από τη βίλλα Αμαλίας, επιτέθηκαν κατά των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα.

Αυτοί, όπως είναι φυσικό, αντέδρασαν και αμύνθηκαν. Κάπου τότε και αφού αποχώρησαν οι αναρχικοί, επέδραμαν στην Πλατεία, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, οι δυνάμεις της αστυνομίας και επιτέθηκαν αδιακρίτως και απρόκλητα, κατά των κατοίκων. 
Και όχι μόνον αυτό, αλλά προχώρησαν και σε συλλήψεις πέντε ατόμων, τα οποία φόρτωσαν με διάφορα πλημμελήματα. 

Από ό,τι φαίνεται όμως, οι κάτοικοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την ξεκάθαρα πολιτική αυτή πράξη της ΕΛΑΣ να μείνει αναπάντητη και πέντε νέοι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν προβλήματα δίχως λόγο τα επόμενα χρόνια. 

Έτσι λοιπόν, ο ένας από αυτούς προχώρησε σε μηνύσεις κατά των αστυνομικών που όχι μόνο τον συνέλαβαν, αλλά και τον χτύπησαν άσχημα και τον εξύβρισαν σκαιότατα, όπως ο ίδιος καταγγέλλει. 

Μηνύει λοιπόν δύο αστυνομικούς των ΥΑΤ (Δήμα Αριστείδη του Αθανασίου, ΕΛΑΣ 271414 και Φλούδα Γεώργιο του Χρήστου, ΕΛΑΣ 275039), τον διοικητή της Α543 διμοιρίας ΥΑΤ αλλά και κάθε άλλο υπεύθυνο, για "επικίνδυνες σωματικές βλάβες", "εξύβριση", συκοφαντική δυσφήμηση", "ψευδή καταμήνυση" αλλά και "κατάχρηση εξουσίας".

ΕΛΑΣ και αντιεξουσιαστές, χέρι-χέρι...

Παραθέτουμε απόσπασμα από την καταγγελία του:
"Περί τις 23.45 και ενώ βρισκόμουν έξω από την καφετέρια, μαζί με πλήθος κόσμου, αναίτια και απρόκλητα, δέχτηκα χτυπήματα από γκλομπ στον δεξί μου ώμο, στον αριστερό βραχίονα, στην πλάτη και στο κεφάλι, από νεαρό αστυνομικό... 

Έκπληκτος από την επίθεση που δέχτηκα, χωρίς κυριολεκτικά να έχω κάνει απολύτως τίποτα, άρχισα να φωνάζω προς τη δύναμη των ΥΑΤ, να μου πουν τον λόγο που με χτύπησαν, μαζί με τον κόσμο και το πλήθος μαρτύρων που επίσης φώναζαν εξοργισμένοι "γιατί το χτυπήσατε το παιδί, αφήστε το, ντροπή σας"... Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι η σύλληψή του δεν έγινε καν εκείνη την στιγμή, αλλά αργότερα.

Από ό,τι φαίνεται όμως, είχε ήδη στοχοποιηθεί από κάποιους.

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται από την ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο διότι οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μάλιστα αργότερα περηφανεύονταν γι' αυτή την πράξη στη γνωστή ιστοσελίδα τους! Και η ΕΛΑΣ χτυπούσε και συνελάμβανε τους κατοίκους!

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των πέντε συλλήψεων κατοίκων, η ΕΛΑΣ δεν έκανε ούτε μία σύλληψη εκ των αντιεξουσιαστών που προκάλεσαν τα επεισόδια, αλλά αντιθέτως τους επέτρεψε να φύγουν σαν κύριοι, μέχρι να φτάσουν στην παράνομη κατάληψη στη βίλλα Αμαλίας, επί της Αχαρνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: