Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζητάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 
«Πολλοί από τους έχοντες έχουν καβούρια μέσα στην τσέπη» δήλωσε χθες ο Κάρολος Παπούλιας κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας, εκτιμώντας πως θα ήταν δίκαιη συμπεριφορά από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. 

Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι υπάρχει μια γραμμή, που δεν επιτρέπει περαιτέρω πιέσεις σε μισθωτούς και εργαζόμενους.
Επιπλέον ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στο ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, τόνισε: 

"Εσείς δίνετε τη μάχη, όλοι μας δίνουμε τη μάχη, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος μόνο με αγώνες μπορεί να ξεπεραστεί, αγώνες μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής. 
Εύχομαι και ελπίζω οι αγώνες σας να έχουν θετικό αποτέλεσμα". 

Από την πλευρά του, ο κ.Παναγόπουλος, αναγνώρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε την κατάσταση με ακρίβεια και δήλωσε ότι: "
Ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. 
Αλλά θεωρούμε ότι ελήφθησαν και λαμβάνονται ακόμη μέτρα τα οποία είναι κοινωνικά άδικα και η κατανομή των βαρών γίνεται άνισα. 

Και οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά φτιάχνουν και θεωρίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης".
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: