Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

"Ασφαιρα" άρματα μάχης:Αποκάλυψη για την παραγγελία πυρομαχικών.



 
Θα αργήσουν να δουν πυρομαχικά στα άρματα μάχης Leopard οι στρατιωτικοί..Υποτίθεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει και απομένει η παραγγελία της πρώτης παρτίδας 12.000 πυρομαχικών για τα LEO2HEL και LEO2A4. 

Ο υπουργός Άμυνας όμως έχει γίνει δέκτης καταγγελίας για σοβαρή παρατυπία των Γερμανών που έχουν πάρει τη παραγγελία και δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή έως ότου η ορθότητα όσων καταγγέλθηκαν διερευνηθεί.

Τι βρήκε ο υπουργός και δεν υπογράφει το αίτημα για την υποβολή επίσημης οικονομοτεχνικής προσφοράς (RFP) από τους Γερμανούς που έχουν πάρει τη παραγγελία των 12.000 βλημάτων; 


Η Γερμανική Ραϊμένταλ που είναι στην ουσία ο αποδέκτης του συμβολαίου ,έχει υπογράψει σύμβαση παροχής συμβουλών με εταιρία που φέρεται ότι ανήκει σε Έλληνα ο οποίος όμως έχει την εταιρεία στη Κύπρο! Αυτό είναι παράνομο αφού δεν μπορεί να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα ,αλλά να αποφεύγεις την εφορία μέσω Λευκωσίας!

Η υπόθεση για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το 2002,μετά από τη προμήθεια των αρμάτων μάχης. Δηλαδή πήραμε τα άρματα μάχης χωρίς πυρομαχικά κι αυτά είναι ακόμη και σήμερα άσφαιρα!


Πρόσφατα αποφασίσθηκε αρχικά η προμήθεια των 12.000 για την κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών επιχειρησιακών αναγκών και σε δεύτερη να προχωρήσει στη παραγγελία άλλων 75000,μέσω διαγωνισμού.

Αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιούσε βέβαια αμερικανούς,ισραηλινούς αλλά και ιταλούς οι οποίοι «κυνηγούσαν» το πρόγραμμα .Ικανοποιούσε όμως πολύ τους τους Γερμανούς,αφού είναι λογικό ότι με τα 12000 κομμάτια που θα προμήθευαν τον ελληνικό στρατό αποκτούσαν σαφές προβάδισμα και στον διαγωνισμό που θα ακολουθούσε.

Η υπόθεση μπερδεύτηκε  όταν ο Καρατζαφέρης και ο Κοραντής του ΛΑΟΣ,άρχισαν να φωνάζουν στη Βουλή ,ότι αγοράζουμε τα ίδια βλήματα με τους Τούρκους αλλά στη διπλάσια τιμή . 


Τα επιχειρήματα του Βενιζέλου ήταν ότι οι Τούρκοι είχαν αγοράσει το 2005 και μάλιστα μαζί με τ΄ άρματα που είχαν παραγγείλει και γι΄ αυτό και πέτυχαν καλύτερη τιμή.


Τώρα το πρόβλημα είναι ο Έλληνας με επιχείρηση στη Κύπρο αλλά «μπίζνες» στην Αθήνα. Το υπουργείο Άμυνας έχει διαμηνύσει στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς ότι είτε θα εναρμονιστούν απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία,είτε βλήματα δεν παίρνουνε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: