Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΣτυχώς επτωχεύσαμεν Άγιοι Πατέρες!

new_dis 


Όταν η κεφαλή είναι νεκρή και τα μέλη αυτής νοσούν! 

Και εξηγούμαστε: Από τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει λάβει την απόφαση να μην αντιπαρατεθεί σε κανένα πεδίο με το κράτος, λειτουργώντας πάντοτε… πυροσβεστικά, μοιραία και οι υπόλοιποι αρχιερείς τον ακολούθησαν στη ΔΙΣ για την κάρτα του πολίτη.
Διαβάστε το ανακοινωθέν:
«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζητήσασα και πάλι το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», με αφορμή το κείμενο που αναρτήθηκε προς «δημόσια διαβούλευση για την βέλτιστη αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη» στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανακοινώνει ότι:
α.  Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση.
β.  Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του.
γ.  Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της.
Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής».
Οι Άγιοι Πατέρες, δηλαδή, στέλνουν το «μήνυμα» ότι ΘΑ αντιδράσουν, αλλά αφού ΠΡΩΤΑ έχουν στα χέρια τους το τελικό νομοσχέδιο.
Συμπέρασμα πρώτο: Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι η Εκκλησία θα λάβει πρώτη το κείμενο του νομοσχεδίου για να εκφράσει τις αντιρρήσεις της κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνει.

Συμπέρασμα δεύτερο: Η Εκκλησία όντως «θα  συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον» τις εξελίξεις. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι δεν νυστάζει ποτέ, κοιμάται απευθείας τον ύπνο του δικαίου!

Συμπέρασμα τρίτο (και φαρμακερό): Ο πρόδρομος της κάρτας του πολίτη, η φοροκάρτα, μπαίνει από τον επόμενο μήνα στις ζωές μας χωρίς να ανοίξει μύτη. Το ίδιο θα συμβεί και με την κάρτα. Σύντομα θα ψηφιστεί και οι ανύστακτοι ακόμη θα κοιμούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: