Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Υποδοχή με μουσική Θεοδωράκη και «Μέρχαμπα Ασκέρ»


Με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία «Ζορμπάς» υποδέχθηκαν οι Τούρκοι έναν παλιό τους γνώριμο, τον Αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη γείτονα, προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του, στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου.

Ο Έλληνας Αρχηγός έγινε δεκτός στο Αρχηγείο του Στρατού Ξηράς με στρατιωτική τελετή, με την μπάντα του τιμητικού αγήματος να παίζει Θεοδωράκη.
Συγκινημένος ο κ. Φράγκος, που στο παρελθόν έχει υπηρετήσει στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, χαιρέτησε τους στρατιώτες, λέγοντας στα τουρκικά  «Μέρχαμπα Ασκέρ» (γεια σας στρατιώτες).

Η εφημερίδα «Μιλλιέτ» στο σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι συνομιλίες μεταξύ αρχηγών Στρατού και Ναυτικού (πρόσφατα βρέθηκε στην Τουρκία και ο αντιναύαρχος Ελ. Ελευσινιώτης), σε μια περίοδο που συζητείται το πρόβλημα του Αιγαίου, αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός.

Ο στρατηγός Φράγκος, από τους καλύτερους και πλέον κατηρτισμένους Έλληνες αξιωματικούς – γνωρίζει αγγλικά, ρωσικά, και τούρκικα,  διαθέτει σειρά διδακτορικών  και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου για την Μάχη του Μαραθώνα «Χωρίς Ιππείς»– γνωρίζει σε βάθος την Τουρκία και ακριβώς αυτήν την περίοδο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: