Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εικόνες από κάποια Χριστούγεννα στην Βηθλεέμ - Προετοιμασία για τα Χριστούγεννα στη γενέτειρα του Χριστού

santa-ballon-bethlehem.jpg 

Μια μικρή  Χριστιανή Παλαιστίνια  κρατάει ένα μπαλόνι Άγιος Βασίλης στην Βηθλεέμ. 
    (Luay Sababa, Maan Images)


Καθώς πλησιάζει η εποχή των Χριστουγέννων, η IMEU παρουσιάζει μια συλλογή από φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ, στη νότια πόλη της Δυτικής  Όχθης , την οποία οι Χριστιανοί τιμούν ως η γενέτειρα του Ιησού Χριστού.

Μια γραφική πόλη με έναν αρχαίο πεζόδρομο μια  παλιά πόλη στο κέντρο της  Βηθλεέμ  που προσελκύει τους  τουρίστες με  τους ιερούς τόπους της - μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία της Γεννήσεως και τα Πεδία των ποιμένων - και  με τα καταστήματα λαϊκής τέχνης  συγκεντρωμένα γύρω από την κεντρική πλατεία Manger.


 santa-hat-bethlehem_1.jpg


Ένα  παιδί της Παλαιστίνης  φοράει ένα καπέλο Άγιος Βασίλης  στη Βηθλεέμ για τον εορτασμό της περίοδου των Χριστουγέννων.
 (Haytham Othman, Maan Images)






Ειδικοί  εορτασμοί για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ προγραμματίζονται στις 24 Δεκεμβρίου και  στις 25. Ομάδες της τοπικής κοινότητας, όπως και το  Κέντρο Ειρήνης της  Βηθλεέμ, θα φέρουν σε επαφή τους χριστιανούς της  Βηθλεέμ και τις μουσουλμανικές κοινότητες με εκθέματα παλαιστινιακής  τέχνης, μουσική, χορούς και θεατρικά την παραμονή των Χριστουγέννων.






manger-square-decorations.jpg

Παλαιστίνιοι εργαζομένοι του δήμου στολίζουν φάτνη στην πλατεία, έξω από το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.
 (Luay Sababa, Maan Images)


Την ημέρα των Χριστουγέννων, οι τουρίστες και οι ντόπιοι κάνουν μαζί  κατ 'οίκον επισκέψεις σε φτωχές περιοχές, όπου ψέλνουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων με μια πομπή υπό το φως των κεριών.



christmas-parade-bethlehem.gif

Μια μπάντα παίζει σε παρέλαση για εορτασμό των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ. 
(Luay Sababa, Maan Images)


Ο Ναός της Γεννήσεως θα φιλοξενήσει την  ετήσια Θεία Λειτουργία τα Μεσάνυχτα της  παραμονής των Χριστουγέννων, στην εκδήλωση παρίστανται  οι ντόπιοι  χριστιανοί, οι προσκυνητές και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο.  

christmas-market-bethlehem.gif

Μια μικρή Παλαιστίνια αγοράζει δώρα από την αγορά των Χριστουγέννων της πλατείας, στο κέντρο της παλιάς πόλης της Βηθλεέμ.
(Haytham Othman, Maan Images)

kids-nativity-bethlehem_1.jpg

Τα παιδιά των Παλαιστινίων στην σκηνή  της γέννησης που διέθεσε για τα Χριστούγεννα στο Στάδιο Ειρήνης. (Amanda Nunn, IMEU)

pilgrims-nativity-church.gif

Χριστιανοί προσκυνητές επισκέπτονται το ναό της Γεννήσεως, ο οποίος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Βηθλεέμ.(Amanda Nunn, IMEU)


Και χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Πλατεία της  φάτνης την ημέρα των Χριστουγέννων για να γιορτάσουν  τη γέννηση του Ιησού, ένα μία από τις πιο ιερές ημέρες στο χριστιανικό ημερολόγιο.

 nativity-church-christmas.gif

Η τροποποίηση του ναού  διακοσμημένος με πολύχρωμα στολίδια για τον εορτασμό για την  περίοδο των Χριστουγέννων. (Amanda Nunn, IMEU)

 pilgrim-nativity-prayer.jpg

Μια χριστιανή προσκυνήτρια προσεύχεται μπροστά  από μια ορθόδοξη εικόνα στην Εκκλησία της Γεννήσεως. (Luay Sababa, Maan Images)

 nuns-nativity-grotto.gif

Μια ομάδα καθολικών καλογραιών της Αγίας Έδρας προσεύχονται μέσα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως, ο τόπος όπου η χριστιανική παράδοση θεωρεί ότι γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. (Nunn Amanda, IMEU)
 christ-child-bethlehem.gif

Ο κεραμικός Ιησούς μωρό, ο οποίος θα μεταφερθεί στον Ναού της Γεννήσεως από τον Λατίνο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ κατά την Θεία Λειτουργία τα  μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.  (Luay Sababa, Maan Images)

Δεν υπάρχουν σχόλια: