Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή προς τον ΥΕΘΑ για το ναύσταθμο της Σαλαμίνας


Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ  Ιωάννης Κοραντής, με θέμα ενέργειες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, βασιζόμενος σε σειρά καταγγελιών που έχουν γίνει από Σύνδεσμο Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας (Σ.Ι.Π.Ν.Σ.). 

Πιο αναλυτικά ακολουθεί η ερώτηση του βουλευτή όπως κατατέθηκε στο υπουργείο.

Θέμα «Προετοιμάζεται εκποίηση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας»
Σε αλλεπάλληλες σοβαρές καταγγελίες, που εν τούτοις παραμένουν αναπάντητες από την Κυβέρνηση, προβαίνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας, (Σ.Ι.Π.Ν.Σ.). 

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να εκποιήσει τα μοναδικά «φιλέτα», που έχουν απομείνει στον Ναύσταθμο, δηλαδή :
• Τα τμήματα Παροχής Ενέργειας Ηλεκτρισμού με πάνω από 25 υποσταθμούς τάσης 20.000KV και στρεπτά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. 

Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. τονίζει ότι με μοναδική εντολή του Υπαρχηγού ΓΕΝ επιχειρείται κατάργηση της Σύμβασης Εργασίας, αλλοιώνονται οι εργασιακές σχέσεις και αναιρείται η δυνατότης επισκευής και συντήρησης των υποσταθμών και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

• Οι πλωτές δεξαμενές όπου είναι άδηλο, λόγω της αλλαγής του τρόπου εργασίας, το πώς θα γίνεται ο δεξαμενισμός και ο αποδεξαμενισμός των πολεμικών μας πλοίων.

Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. συνδέει τις ανωτέρω εξελίξεις με την μεθόδευση κλεισίματος συνεργείων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, όπως το τμήμα περιελίξεων, το χυτήριο, το μηχανουργείο, το συνεργείο OTOMELARA κλπ.
 
Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. καταλήγει ότι εζήτησε αρμοδίως να λάβει γνώση όλων των συμβάσεων ανάληψης εργολαβιών του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά συνάντησε τείχος άρνησης.

Η εικόνα που προκύπτει από τα ανωτέρω είναι απογοητευτική και αποδίδει, στην ουσία, την προϊούσα αδυναμία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Αληθεύει ότι με εντολή του Υπαρχηγού ΓΕΝ άλλαξε ο τρόπος εργασίας του ιδιωτικού προσωπικού στην Σαλαμίνα, που εδώ και 35 χρόνια λειτουργούσε άψογα, χωρίς καθυστερήσεις, ατυχήματα, ή απώλειες ζωής; Σε καταφατική περίπτωση, ποιοί ήταν οι λόγοι της εντολής αυτής;

2. Αληθεύει ότι το ΥΕΘΑ προσανατολίζεται να εκποιήσει τα υγιή τμήματα των πλωτών δεξαμενών και το τμήμα παροχής ενέργειας; Εάν ναι, ποιό θα ήταν το όφελος; Εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή είναι προς όφελος της Εθνικής μας Άμυνας;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: