Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών


 
Ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών
Διασυνοριακή περιοχή εμπόλεμων κρατών θυμίζουν οι πλατείες Αττικής, Αγίου Παντελεήμονα...
και Βικτωρίας, αφού αρκεί μόνο μία σπίθα, μία πρόκληση ή ένας μικροκαβγάς για να φουντώσει ο πόλεμος ανάμεσα σε μετανάστες και κατοίκους. Σε ρόλο διαιτητή –ή «κυανόκρανων» του ΟΗΕ–, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ακροβατήσουν προστατεύοντας πότε την περιουσία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και πότε τα παράνομα τζαμιά. 

Οι επιθέσεις οπλισμένων Αφγανών εναντίον πολιτών στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν πάρει διαστάσεις καθημερινού φαινομένου. 

Όσοι Έλληνες κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή αντιδρούν, είτε απαντώντας στις προκλήσεις είτε κατηγορώντας την αστυνομία για την παθητική της στάση, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα ανεχτούν άλλο την αυξανόμενη εγκληματικότητα των αλλοδαπών αλλά και την ύπαρξη υπόγειων τζαμιών. 

Μέλη της «Χρυσής Αυγής» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος προκειμένου να αναπτύξουν εθνικιστικές κορόνες και να υποδαυλίσουν την οργή πολιτών μέχρι και ανήλικων παιδιών. Αποτέλεσμα; Η εξέγερση του γκέτο των Αθηνών να βρίσκεται προ των πυλών…

Πέντε χιλιάδες Αφγανοί στο κέντρο της Αθήνας
Πάνω από 5.000 Αφγανοί ζουν εδώ και καιρό στην περιοχή ανάμεσα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και στην Αχαρνών. Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής καταφθάνουν καθημερινά καταγγελίες πολιτών για δεκάδες επιθέσεις, ληστείες και διαρρήξεις.

Κατά τις νυχτερινές ώρες, οργανωμένοι Αφγανοί σε ομάδες των πέντε και δέκα ατόμων επιτίθενται οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια εναντίον Ελλήνων πολιτών. 

Η δράση τους, ωστόσο, επεκτείνεται και σε επιθέσεις σε καφενεία και καταστήματα άλλων αλλοδαπών. Οι περισσότεροι προέρχονται από ομάδες Ταλιμπάν, οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και στόχος τους είναι να κατευθύνουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Μαζί με αυτούς, χιλιάδες είναι και οι μετανάστες από τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Νιγηρία, την Αλγερία και το Μαρόκο που συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. 

Πριν από είκοσι ημέρες μια ομάδα πέντε Αφγανών με ρόπαλα επιτέθηκε εναντίον κατοίκων της περιοχής και τραυμάτισε δυο νεαρούς, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Επιπλέον, πριν από πέντε ημέρες, μια ομάδα είκοσι και πλέον Αφγανών προκάλεσε σοβαρό επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα, χτυπώντας και πάλι με ρόπαλα κατοίκους.

Στόχος η εξέγερση;
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», τους Αφγανούς καθοδηγούν τέσσερις συμπατριώτες τους, οι οποίοι έχουν το ορμητήριό τους σε πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών. 

Από τους τέσσερις ο ένας φέρει ένα βαθύ τραύμα στο πρόσωπο και κινείται με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγεί συμπατριώτης του. Ο ίδιος φέρεται να καθοδηγεί τους Αφγανούς σε όλη την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί βρίσκεται και το σπίτι γνωστού αλλοδαπού, ο οποίος και εργάζεται για λογαριασμό της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας (ΜΙΤ)! 

Πώς, όμως, η πιθανολογούμενη εξέγερση των μεταναστών, μαζί με τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα, αναμένεται να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση; 

Η προβοκάτσια που ετοιμάζεται με πρωταγωνιστή την ειδική ομάδα πολέμου πόλης, ώστε να κλείσουν τα στόματα, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τη δεδομένη στιγμή. 

Οι εντολές που δέχονται οι οργανώσεις των Αφγανών αποσκοπούν στο να αναγκάσουν τις ελληνικές Αρχές να τους αφήσουν να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου θέλουν να δημιουργήσουν εκεί θύλακες φανατικών Μουσουλμάνων. 

Το δεύτερο σενάριο, που θεωρείται και πιο πιθανό, αφορά στην παραμονή τους στην Ελλάδα και την κατάλληλη στιγμή να ξεσηκωθούν, δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση που θα προκαλέσει χάος στο κέντρο της Αθήνας.

Τζαμιά: χώροι προσευχής
ή ορμητήρια πολέμου;
Τόσο η ΜΙΤ, όσο και η αλβανική Σιγκουρίμ επιδιώ κουν να επαναληφθεί ένας ακόμα Δεκέμβρης, όμοιος με εκείνον του 2008, αλλά με διαφορετική… συνταγή. 

Οι χώροι στους οποίους προσεύχονται, φανατίζονται και δέχονται εντολές για ξεσηκωμό οι φανατικοί μουσουλμάνοι είναι τα δεκάδες παράνομα τζαμιά που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αφγανοί έχουν στη διάθεσή τους οπλισμό τον οποίο είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν. Η αστυνομία και η ΕΥΠ φέρονται να γνωρίζουν αυτό που συμβαίνει στους κόλπους των μουσουλμάνων. Η παρουσία του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρου Βούγια μάλλον δρούσε σαν τροχοπέδη στις κινήσεις του υπουργείου και κατ’ επέκταση στις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ο ίδιος και η στενή του συνεργάτιδα κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ είχαν τα δικά τους ενδιαφέροντα και τις δικές τους απόψεις περί αλλοδαπών και μάλιστα φανατικών μουσουλμάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατικές υπηρεσίες εκφράζουν το φόβο για πιθανή εξέγερση φανατικών μουσουλμάνων, κυρίως Αφγανών, οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από άλλους αλλοδαπούς, θα προκαλέσουν αναταραχές στην Αθήνα. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί από ξένες μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών για το τι συμβαίνει στο λεγόμενο «γκέτο της Αθήνας», οι οποίες δεν έβλεπαν με καλό μάτι την ανικανότητα των ελληνικών Αρχών ασφάλειας. 

Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας, που είναι διάτρητες από ξένους πράκτορες και κυρίως Αμερικανούς και Βρετανούς, ενημερώθηκαν από ξένους πράκτορες για το ότι πιθανολογείται ότι θα επακολουθήσει στην Αθήνα.

Λαθρομετανάστες με… άρωμα Αλ Κάιντα
Πριν από έξι χρόνια, με αφορμή τους Ολυμπια κούς Αγώνες στην Αθήνα, οι ελληνικές Αρχές με τη βοήθεια των Αμερικανών έδιωξαν από την Ελλάδα δεκάδες αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Πακιστανοί. 

Συνολικά, περισσότεροι από 600 Πακιστανοί, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες για συμμετοχή σε μουσουλμανικές ομάδες, οδηγήθηκαν από Αμερικανούς στην Ευρώπη. Έκτοτε, τα ίχνη τους χάθηκαν. 

Η συμμετοχή της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με τη βοήθεια της CIA υπήρξαν καθοριστικές. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η επικεφαλής της CIA στην Ευρώπη, μια 30χρονη γυναίκα που εδρεύει σε ευρωπαϊκή χώρα, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και να παραθέσει ευχαριστήριο γεύμα στους επικεφαλής των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, διατυπώνοντας τις θερμές της ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση. 

Ο άνθρωπος όμως που έδωσε τις πληροφορίες για τη δράση των Πακιστανών ήταν Ιρακινός, τον οποίο «κάρφωσαν» ξένοι πράκτορες σε μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να υποστεί απόπειρα δολοφονίας. Την ίδια στιγμή, ομάδες αντιεξουσιαστών προσφέρουν τη συμπαράστασή τους σε μερίδα αλλοδαπών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. 

Οι πληροφορίες που υπάρχουν σήμερα κυρίως για τις κινήσεις των φανατικών μουσουλμάνων –Αφγανοί, Σουδανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, Σομαλοί– και μερίδα αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές είναι ότι καθοδηγούνται από ξένα κέντρα και κυρίως από ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. 

Η οργάνωση δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για τη δράση των φανατικών οπαδών της που δρουν στη χώρα μας. 
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όμως, φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει εδώ και πολύ καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την πλευρά των αλλοδαπών, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ομάδες, αλλά κινούνται σε πολιτικούς χώρους και στοχεύουν στην επίτευξη ήρεμου κλίματος στην Αθήνα, κάνουν λόγο για διασυνδέσεις με ομάδες φανατικών στην επαρχία.

Και, βέβαια, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αστυνομία διαθέτει ομάδες ανδρών της ΟΠΚΕ για τη φύλαξη σε 24ωρη βάση του τζαμιού στην οδό Αριστομένους 52, κοντά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο έχει γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Γι’ αυτό το λόγο οι μουσουλμάνοι έχουν σφραγίσει την εξωτερική του πλευρά με ξύλα.

Πρόεδρος Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας: «Ο Έλληνας να είναι δίκαιος»
Κάθε βράδυ, γύρω στις οχτώ, ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ προσέρχεται στο υπόγειο τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί μαζί με τους μουσουλμάνους της περιοχής. Μιλώντας στα «Επίκαιρα» σχετικά με τις αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, επισημαίνει ότι «οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι η μισή Ελλάδα ζει σαν μετανάστες στο εξωτερικό και έχουν τους δικούς τους χώρους προσευχής.

Θέλω ο Έλληνας να είναι δίκαιος», αναφέρει σημειώνοντας ότι «άρα εμείς που είμαστε μουσουλμάνοι πρέπει να έχουμε τους δικούς μας χώρους προσευχής». Δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναφέρει ότι το ζήτημα με τους λαθρομετανάστες που δεν έχουν χαρτιά αφορά την Πολιτεία, καθώς ο ίδιος είναι Έλληνας πολίτης. 

«Ο μετανάστης που έχει χαρτιά πληρώνει φόρους, πληρώνει ασφάλεια, έχει δικαιώματα καθώς και υποχρεώσεις. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε στους χώρους προσευχής να δούμε ποιος έχει χαρτιά και ποιος δεν έχει. 

Δεν είναι δουλειά μου, αλλά του κράτους», λέει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην αυξανόμενη εγκληματικότητα από μια μερίδα των λαθρομεταναστών, ο ίδιος λέει ότι υπάρχουν νόμοι, ενώ του προβλήματος πρέπει να επιληφθούν η αστυνομία και οι δικαστικές Αρχές. 

Επιπλέον, κ. Ελγαντούρ καταδικάζει τα κυκλώματα μαφιόζων από αλλοδαπούς και Έλληνες που δρουν τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας, τα οποία, όπως λέει, κάνουν μάρκετινγκ ελπίδας στους λαθρομετανάστες για τους «περάσουν» δήθεν στην Ευρώπη, με τιμές που φτάνουν μέχρι και 10.000 το κεφάλι. 

Αναφέρει χαρακτηριστικά μια περίπτωση όπου συνεργάζονταν άνθρωποι από την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Κουρδιστάν και την Ελλάδα.

«Τώρα που μαθεύτηκε σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει οικονομική κρίση, τους λένε θα σας πάμε στην Ιταλία και πολλές φορές δεν τους λένε ότι θα περάσουν από Ελλάδα.

Έπειτα, τους πετάνε από το φουσκωτό στη θάλασσα κοντά στην ακτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Ισλάμ βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής του Δυτικού Κόσμου, ως συνέπεια των εξτρεμιστικών στοιχείων που δρουν στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αλλά και στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

Οι τρομοκρατικές ενέργειες που η θρησκεία «επιτρέπει» με τη μορφή μαρτυρίας στο όνομα του Μωάμεθ έχουν φοβίσει αλλά και έχουν προκαλέσει αισθήματα μίσους συλλήβδην κατά των μουσουλμάνων.

«Το κύμα μίσους εξυπηρετεί το Ισλάμ. Αρκετός κόσμος αναρωτιέται γιατί αυτό το μίσος.

Και στο τέλος αλλάζουν και γίνονται μουσουλμάνοι, όπως οι φρουροί από το Γκουαντάναμο και ο βουλευτής από το κόμμα που απαγόρευσε τους μιναρέδες στην Ελβετία» απαντά ο κ. Ελγαντούρ και, στη συνέχεια, παραπέμπει στον Τζορτζ Μπους, ο οποίος με την πολιτική του, όπως λέει, έκανε τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση για το Ισλάμ, καθώς χιλιάδες Αμερικανοί, αλλά και Ευρωπαίοι ασπάστηκαν μαζικά το μουσουλμανισμό. 

«Ο μουσουλμανικός κόσμος που ανέρχεται στο 1,8 δις πληθυσμό δεν θα λιγοστέψει από 500 άτομα που μισούν το Ισλάμ στην Ελλάδα», σημειώνει σχετικά.

Ο ίδιος κάνει λόγο για παραλογισμό, καθώς όλοι εκείνοι που αντιδρούν δεν ενδιαφέρονται για το τι πιστεύουν οι μουσουλμάνοι. Μάλιστα, ρίχνει στο τραπέζι και μια διαφορετική προσέγγιση των μουσουλμάνων από την ελληνική σκοπιά. 

«Η εικόνα της Ελλάδας δεν πρέπει να χαλάει από το μίσος για το Ισλάμ, για χάρη του τουρισμού και των επενδύσεων, από τις οποίες οι πιο σοβαρές μέχρι στιγμής έγιναν από το Αμπού Ντάμπι και από το Κατάρ, δηλαδή μουσουλμάνους», καταλήγει.

Προσευχή σε 11 σημεία της Αθήνας
Χιλιάδες μουσουλμάνοι κατέκλυσαν κεντρικά σημεία της Αθήνας, προκειμένου να γιορτάσουν τον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ (άφιξη του Αβραάμ), όπως την πλατεία Αττικής και Κουμουνδούρου, με την κυριότερη που διεξήχθη στα Προπύλαια. 

Η λέξη «Ελλάς» με σπρέι στα τέσσερα σημεία που οδηγούν στο σιντριβάνι στο μέσο της Πλατείας Αττικής μαρτυρά την παρουσία των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην περιοχή, η οποία κατέγραψε υψηλά ποσοστά στις πρόσφατες εκλογές. 

Από τις εφτά το πρωί της περασμένης Τρίτης, που οι μουσουλμάνοι προσέρχονταν στην πλατεία, τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης αλλά και κάτοικοι της περιοχής επιτέθηκαν με φραστικές εκφράσεις στους μουσουλμάνους, υπό το βλέμμα των αστυνομικών Αρχών. «Έξω η χολέρα από την Ελλάδα», «Βρομιάρηδες να πάτε αλλού» ήταν μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν. 

Μετά από μιάμιση ώρα, η προσευχή τους τελείωσε, ωστόσο, οι κάτοικοι συνέχιζαν να τους προπηλακίζουν και να κατηγορούν τους αστυνομικούς τους, που τους παρείχαν προστασία. Ωστόσο, ερωτηματικό αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονταν στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να προσευχηθούν. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η προχθεσινή τους παρουσία στις πλατείες αποτελεί επίδειξη δύναμης ή πίεση προς την κυβέρνηση για την ανέγερση ενός επίσημου τζαμιού;

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 18/11/10 

Δεν υπάρχουν σχόλια: