Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο Α/ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία και η τουρκική Αεροπορία στην Ελλάδα...


Ερωτηματικά για την σκοπιμότητα παραμονής του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο τον ΜΟΕ, αλλά και της ομάδας του ΓΕΕΘΑ, τίθενται αυτόματα μετά την σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο: 
Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 18 αεροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 13 παραβιάσεις και 14 παραβάσεις τσαλαπατώντας οποιοδήποτε ΜΟΕ.

Η συνέχιση της επίσκεψης του Α/ΓΕΣ στην Τουρκία θα δείξει ότι η χώρα έχει φινλανδοποιηθεί ή ακόμα και κάτι χειρότερο: Έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά "εθνικού μιθριδατισμού".

Τα ανώτατα στρατιωτικά της στελέχη συνομιλούν στο έδαφος αυτών που ποδοπατούν την εθνική αξιοπρέπεια με αυτούς που μας εξευτελίζουν. Βέβαια, μια τέτοια ενέργεια πρώτα και κύρια είναι πολιτική απόφαση, αλλά ο Α/ΓΕΣ έχει αποδείξει ότι έχει και πολιτικό αισθητήριο.

Bέβαια υπάρχει και η ομάδα του ΓΕΕΘΑ που βρίσκεται εκεί και αν υπήρχε η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια θα έπρεπε να γυρίσουν άμεσα πίσω. Την επισκέπτονται από σήμερα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2010 με επικεφαλής τον Δντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η υπογραφή του Προγράμματος Δραστηριοτήτων έτους 2011.

Πάντα στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ των δύο χωρών. Σε τέτοιο εξευτελισμό υποβάλλονται οι αξιωματικοί...

Φυσικά κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν αναχαιτίστηκε, παρά την ανακοίνωση-κονσέρβα του ΓΕΕΘΑ. Πηγές του defencenet.gr από τις Μοίρες ανέφεραν ότι "Εκτελούμε εντολές. Μόνο αναγνωρίσεις". 
H σημερινή έντονη δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα άσκησης TASMO που είχαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: