Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Που και σε ποιους θα οδηγήσουν τα "ηλεκτρονικά ίχνη" του συνταγματάρχη-bloger.

Που θα οδηγήσουν τα ηλεκτρονικά «χνάρια» του φορητού υπολογιστή που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του συνταγματάρχη-bloger; 

Η «ηλεκτρονική ανίχνευση» έχει αρχίσει ήδη από χθες στο στρατηγείο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δεν αφορά μόνο στο φορητό υπολογιστή του συνταγματάρχη,αλλά και στο κινητό του τηλέφωνο.

Το ίδιο ισχύει και για την συγκατηγορούμενη του συνταγματάρχη η οποία είναι κόρη απόστρατου υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.


Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μπορέσουν σύντομα να παραδώσουν στην Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και στο ΓΕΣ κατάλογο με τις «ταυτότητες» όλων των υπολογιστών από τους οποίους «έφευγαν» σχόλια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, «συκοφαντικά,ψευδή ,υβριστικά». 


Η «ταυτότητα» του υπολογιστή δεν σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα αποκαλύπτει και την ταυτότητα του χρήστη του.Κι αυτό για ένα πολύ απλό λόγο:δεν αποκλείεται κάποια από τα μηνύματα ή τις επίμαχες επικοινωνίες με τον συνταγματάρχη –bloger να έχουν γίνει από υπολογιστές που βρίσκονται σε γραφεία του Υπουργείου Άμυνας!

Εκεί έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι διωκτικές αρχές. Βέβαια η αποστολή ενός μηνύματος –έστω και σκληρού- σ΄ ένα blog, δεν αποτελεί αδίκημα. Χρειάζονται πολύ περισσότερα για να εμπλακούν δικαστικά κι άλλα άτομα στην υπόθεση.


Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται γιατί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι τόσο ο συνταγματάρχης,όσο και όσοι «στήριζαν» με οποιοδήποτε τρόπο το blog του λειτουργούσαν χαλαρά και απρόσεκτα. 

Κανείς δεν περίμενε ακόμη και μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Α/ΓΕΣ ,ότι οι εξελίξεις θα ήταν τόσο ραγδαίες και οι συλλήψεις άμεσες.

Είναι ενδεικτικό ότι ο συνταγματάρχης παρά το θόρυβο που έγινε τα τελευταία 24ωρα δεν είχε καν «ασφαλίσει» τον υπολογιστή του,τον οποίο τελευταία στιγμή προσπάθησε να κρύψει πρόχειρα κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του.


Σαφώς πιο δύσκολο θα είναι να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του εκβιασμού και να συνδεθούν οι αναρτήσεις του blog με το τηλεφώνημα που έγινε στον Α/ΓΕΣ από άγνωστο που του ζήτησε χρηματικό ποσό για να σταματήσουν οι αναρτήσεις.


Η αναφορά του «εκβιαστικού» τηλεφωνήματος πάντως έχει φέρει τους δύο συλληφθέντες σε δύσκολη θέση αφού το αδίκημα του εκβιασμού είναι κακούργημα. 

Αυτό ακριβώς έδωσε τη δυνατότητα άμεσης κινητοποιήσης αστυνομικών και δικαστικών αρχών με την άρση απορρήτου που είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνεται άμεσα.

Γι΄ αυτό και κάποιοι που γνωρίζουν τον συνταγματάρχη- bloger,λένε ότι η κατηγορία του εκβιασμού «προστέθηκε μόνο και μόνο για να διευκολυνθεί η έρευνα,αφού επρόκειτο για υπόθεση του Α/ΓΕΣ κι όχι ενός απλού πολίτη». Με λίγα λόγια δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση ότι ο συνταγματάρχης έκανε ότι έκανε για να βγάλει χρήματα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: