Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Εισέβαλαν στο FIR Αθηνών - Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά


Δεκαοκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εισέβαλαν την Τετάρτη στο FIR Αθηνών, προχωρώντας σε κύμα μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εανέριου χώρου.

Στην περιοχή νοτίως της Λέσβου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περιοχή που είχε ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές που είχαν εγκρίνει την τέλεση των γυμνασίων. Η περιοχή αυτή ξεκινούσε από τα όρια του ελληνικού FIR και έφτανε μέχρι τα διεθνή ύδατα δυτικά της Λέσβου.


Εκτός από τα οκτώ τουρκικά μαχητικά, στα παίγνια συμμετείχαν επίσης εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος τύπου CN-235. Στις ασκήσεις δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, αλλά γίνονταν εικονικές προσβολές των τουρκικών πολεμικών πλοίων από αέρος.


Τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και δεκατρείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη «αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όμως για ακόμη μία φορά δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες μεταξύ των τουρκικών μαχητικών και των ελληνικών αεροσκαφών επιφυλακής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: