Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάδα: Αθλιότητες της Google, στο Google Earth: Εμφανίζει τη Θράκη κάτω από τον τίτλο "Provisional Government of Western Thrace"


Κάποιος, πρέπει να εξηγήσει ορισμένα πράγματα στη Google, αλλά και να ζητήσει άμεση επανόρθωση, σ' αυτή την προβοκάτσια (ούτε η πρώτη και μάλλον ούτε η τελευταία θα έιναι) που εμφανίζει στο Google Earth, το χάρτη της Θράκης, κάτω από τον τίτλο "Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης". 
 
Ανατρέχοντας στις πληροφορίες, διαβάζει βέβαια κανείς, ότι η "Δημοκρατία", αυτή ήταν ένα κράτος τριών μόλις μηνών, που ιδρύθηκε στις 31 Αυγούστου του 1913, και "πέθανε" τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Καταλάμβανε μια έκταση 8.600 τ.χλμ, και περικλείονταν από τον ποταμό Έβρο, τον ποταμό Νέστο, τα βουνά της Ροδόπης και το Αιγαίο πέλαγος. η "Δημοκρατία" ιδρύθηκε από Τούρκους και Πομάκους, και δεν αναγνωρίστηκε από κανένα κράτος, έως ότου ...καταληφθεί από τον ελληνικό στρατό. 

Να σημειωθεί, ότι όλες οι γεωγραφικές αναφορές, είναι στα τουρκικά, (είναι φαεινότερον του ηλίου ποιός είναι λοιπόν ο προβοκάτορας), αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. 

Σε μια εποχή, όπου η πραγματικότητα για πολλούς, κυρίως νέους σε ηλικία ανθρώπους, είναι αυτά που διαβάζει.όταν "γκουγκλάρει" κανείς κάτι, ή όταν το διαβάσει στη Wikipedia, τέτοιου είδους –αναπάντητες- προβοκάτσιες, μένουν, και σιγά-σιγά διαμορφώνουν  και ιστορικές αλήθειες. 


Αυτό είναι προφανώς κάτι που δεν εννοούν να καταλάβουν οι διπλωματικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
Ωστόσο: Η αναφορά, στους χάρτες της Google, για "Provisional Goverment of Western Thrace", δεν είναι ανεξάρτητη, και από ένα άλλο γεγονός, που επίσης φαίνεται να περνά απαρατήρητο στην Ελλάδα. 


Η, όπως αυτοααποκαλείται "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης", μια οργάνωση, που αν και αναφέρεται στο μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης, έχει έδρα και καταστατικό στη Γερμανία, άνοιξε, γραφεία την 1η Δεκεμβρίου και στις Βρυξέλλες, προκειμένου, σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, να διεκδικεί τα δίκαια της μειονότητας, όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στη Ρόδο, και Κω. Ήδη, η ABTTF, έχει ενημερώσει βουλευτές, για τη βία που ασκείται στη μειονότητα(!) καθώς και τα γενικότερ προβλήματα που πηγάζουν από την καταπίεση του ελληνικού κράτους.

Η ίδια τακτική επιχειρείται, να ακολουθηθεί και στη Βουλγαρία, μόνο που εκεί οι αντιδράσεις της βουλγαρικής κυβέρνησης, δεν μοιάζουν καθόλου με τις ελληνικές: Δεν πρόλαβε την περασμένη εβδομάδα, ο αντίστοιχος «ψευτομουφτής», να διαμαρτυρηθεί, ευρισκόμενος μάλιστα στην Τουρκία, και οι βουλγαρικές αρχές, εισέβαλλαν στο κτίριο της αρχιμουφτείας στη Σόφια και το σφράγισαν. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: