Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βολές MLRS & RM-70 με ΣΤΤΕΠ «ΔΙΑΣ» στην «ΕΑ&Τ» Δεκεμβρίου

Βολή εκπαιδευτικού πυραύλου Μ28 από σύστημα MLRS στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, στις 4 Νοεμβρίου. (©«ΕΑ&Τ»/ Θ.Η. Γραμματικός)

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί στις 6 του μηνός, παρουσιάζονται σε αποκλειστικότητα οι βολές Β’ εξαμήνου των Μοιρών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) MLRS και RM-70 του Δ’ Σώματος Στρατού. 

Σκοπός των βολών ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού των Μονάδων στις διαδικασίες εκτελέσεως βολών, η χρήση αποκλειστικά ψηφιακών επικοινωνιών για μετάδοση αποστολών βολής, η δοκιμή σε όλα τα επίπεδα Διοικήσεως του Συστήματος Τεχνικού και Τακτικού Ελέγχου Πυρός (ΣΤΤΕΠ) ΔΙΑΣ, η πιστοποίηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων MLRS και των ραντάρ αντιπυροβολικού TPQ-36, TPQ-37 και ARTHUR και τέλος η χρησιμοποίηση των μετεωρολογικών συσκευών VAISALA, για την έκδοση μετεωρολογικών δελτίων.

Παράλληλα, η εκπαίδευση των επιχειρησιακών εργαλείων όπως των Κέντρων Διευθύνσεως Πυρός (ΚΔΠ), των Αξιωματικών Παρατηρητών (ΑΠΑΡ), των Προωθημένων Αξιωματικών Παρατηρητών (ΠΑΠ) και των Αξιωματικών Συνδέσμων (ΑΣ) των Διοικήσεων Πυροβολικού (ΔΠΒ) και των Μονάδων ΠΕΠ MLRS και RM-70, της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του Δ’ ΣΣ.

Στο άρθρο παρουσιάζονται λεπτομερώς όλες οι βολές, οι οποίες περιέλαβαν:
  • Προσβολή κινητών στόχων στη θάλασσα (αποβα­τικά πλοι­άρια) από τους ΠΕΠ RM-70.
  • Προσβολή εχθρικής Μονάδας ΠΕΠ MLRS που αποκα­λύ­­πτεται από TPQ-37, με εφαρμογή της τακτικής Α/Π (Αντιπυροβολικού) και απευ­θείας ανάθεση του στόχου από το ραντάρ στους  ΠΕΠ MLRS.
  • Προσβολή στόχου περιοχής με αίτηση επιπρό­σθε­των πυ­ρών από κινούμενο επί ΤΟΜΠ Παρατηρητή Μοίρας ΑΥ (Αμέσου Υποστηρίξεως).
  • Προσβολή κινητού στόχου με τους ΠΕΠ RM-70.
  • Προσβολή στόχου μεγάλων διαστάσεων, με αίτη­ση επι­προ­σθέ­των πυ­ρών στους ΠΕΠ MLRS, μέσω των ΚΔΠ των προϊσταμένων Διοικήσεων.
  • Εκτέλεση βολών περιοχής, με τους ΠΕΠ RM-70.
  • Προσβολή εχθρικής Μονάδας ΠΒ που αποκα­λύ­πτεται σε από­­σταση 30 km από το ΠΟΤ από τα Ραντάρ του Σχηματισμού, με αίτηση επι­προ­σθέ­των πυ­ρών στους ΠΕΠ MLRS, μέσω των ΚΔΠ των προϊσταμένων.
  • Εντοπισμός στόχου μεγάλης σπουδαιότητας σε μεγάλο βά­θος και προσβολή του από το Cell Στοχοποι­ή­σεως της ΣΤΡΑΤΙ­ΑΣ με ATACMS.
Αποκλειστικά στο τεύχος Δεκεμβρίου της «ΕΑ&Τ», που κυκλοφορεί στις 6 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: