Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε το trailer Τούρκικης ταινίας για την Άλωση της Πόλης – Να σταματήσουν οι εορτασμοί ζητούν πολλοι Τούρκοι



Και όμως υπάρχουν και άλλες φωνές στη Τουρκία. Φωνές ψύχραιμες, φωνές λογικές φωνές που συχνά πυκνά ενοχλούν τα αυτιά του καθεστώτος. 
 
Όμως υπάρχουν και αυτό είναι το καλό. 
Δεν είναι μόνο οι ακραίοι εθνικιστές που μέσα στον παραλογισμό τους βλέπουν τα σύνορα της χώρας τους μέχρι το Λαύριο, ούτε οι Γκρίζοι Λύκοι που στο όνομα του Παντουρκισμού ισοπεδώνουν και καταστρέφουν τα πάντα. Υπάρχουν και οι άλλοι Τούρκοι. Λίγοι ή πολλοί δεν ξέρουμε...
 
Όπως ο συγγραφέας Ορχάν Παμούκ. Ή η Ελίφ Σαφάκ που επειδή τόλμησε να γράψει για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο “Μπασταρδο της Κωνσταντινούπολης” είναι ανεπιθύμητη του καθεστώτος...
Όπως και ο δημοσιογράφος της SABAH, Engin Ardic που κατακεραύνωσε τις γιορτές που κάθε χρόνο στήνουν οι Τούρκοι για την επέτειο της Αλώσεως.
Αξίζει και σας παραθέτουμε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο του :
 
“Τούρκοι συμπατριώτες, σταματήστε πια τις φανφάρες και τις γιορτές για την Άλωση. Αρκετή ßία έχουμε δώσει στην Ανατολή µε τις πράξεις µας. 
 
Στην περίπτωση που στην Αθήνα οργανωνόταν συνέδριο µε θέμα: «Θα πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη». Εάν οι Έλληνες έφτιαχναν μακέτα µε τα τείχη της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη (όπως εμείς στην Τουρκία αναπαριστούμε στον εορτασμό της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως κάθε έτος). Εάν κάποιος ντυμένος όπως ο Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας, έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan (Σημείωση onalert: πρόκειται για τον θηριώδη τιμαριούχο Σπάχη που σκαρφάλωσε στα τείχη και πριν οι βυζαντινοί και οι άνδρες του Ιουστινιάνι κατακρεουργήσουν, κατάφερε και ύψωσε τη σημαία του Σουλτάνου) και τον γκρέμιζε κάτω (από τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως).
 
Εάν ξαφνικά έμπαινε από τα τείχη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης ( όπως εμείς στην Τουρκία κάνουμε κάθε έτος), Εάν έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά Σταυρό, εάν έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα µας άρεσε;
 
Ασφαλώς και δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη µας από την Ελλάδα.
 
Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο;Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες. Κάθε έτος γιορτάζοντας την Άλωση (απευθυνόμενος προς τις τουρκικές αρχές), διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι:
 
Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη ßία. Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση έξι αιώνων;
 
Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω ;
 
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Ergenekon περί των όρων του 1919 (αναφέρεται στην συνθήκη των Σεβρών, από το σύνδρομο της οποίας διακατέχεται το σύνολο των εθνικιστών στην Τουρκία).
 
Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια των Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και εάν την πάρουν δεν θα μπορούν πλέον να την κατοικήσουν.
 
Και οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.
 
Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε;
Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς;
Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, εάν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν.
Γιατί ολόκληρη η Ανατολή είναι περιοχή που κατακτήθηκε βίαια.
Ακόμη και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µητέρα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη Ανατολή.
Ακόμα και η ονομασία της Κωνταντινουπόλεως, που την αποκαλούμε İstanbul δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi, εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ τραßώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν» ("stin poli" stimboli okunur, "şehire, şehirde")
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση και τελείωσε η νοµαδική μας ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε.
Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες.”
 
Πραγματικά σαν ONALERT δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για τις αλήθειες που με τόλμη εξέφρασε ο Τούρκος δημοσιογράφος. Απλά ελπίζουμε οι φωνές αυτές στην Τουρκία, να πολλαπλασιαστούν

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ
 
Το OnAlert σας παρουσιάζει σήμερα πλάνα από την ταινία FETIH 1453. Πρόκειται για μια τουρκική υπερπαραγωγή, με απίστευτα animations και Εφέ που δείχνει τη ζωή του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή.
Δεν ξέρουμε εάν θα έρθει στην Ελλάδα και εάν θα προβληθεί, οι πληροφορίες μας όμως λένε ότι πρόκειται για μια ταινία που αναπαριστά τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν, δείχνοντας τους βυζαντινούς πολεμιστές στις πολεμίστρες, τους γενίτσαρους να προσπαθούν εξ' εφόδου να μπούν στα τείχη, τη μεγάλη μπομπάρδα, την Ελεόπολι, την αλυσίδα του Κερατίου...
Βέβαια σας ξαναλέμε ότι είναι Τουρκική παραγωγή με τούρκο σκηνοθέτη, οπότε επιφυλασσόμεθα...
Δείτε το βίντεο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: