Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

"Triple Crown" σε μία ημέρα για το defencenet.gr!


Μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αμυντικού Τύπου - έντυπου και ηλεκτρονικού - ήρθε εχθές, με την επίτευξη από το defencenet.gr μιας τριπλής μεγάλης κατάκτησης, μιας επιτυχίας που ήρθε ως αποτέλεσμα σκληρής και στοχευμένης δουλειάς του επιτελείου των ανθρώπων της DefenceNet Media:

Τo defencenet.gr, το κορυφαίο ενημερωτικό site ειδήσεων άμυνας, γεωστρατηγικής και ασφάλειας της Ευρώπης, ένα από τα πρώτα είκοσι επώνυμα ενημερωτικά site στην Ελλάδα, έσπασε το φράγμα των 200.000 διαφορετικών αναγνωστών (absolute unique readers) σε ένα μήνα (31/10/2010-30/11/2010), βάσει των στοιχείων του Google Analytics, με συνολικά 201.630 αναγνώστες, σημείωσε ρεκόρ διαφορετικών επισκεπτών-αναγνωστών ημέρας, με 22.086 αναγνώστες και έσπασε το φράγμα των 40.000 επισκέψεων ημέρας, με επισκεψιμότητα 24ώρου, 40.044 επισκέψεις! 

Ένα κανονικό «triple crown» μέσα σε μία ημέρα, αποτέλεσμα, συνεπούς γραμμής ενημέρωσης, πέρα από πολιτικές, επιχειρηματικές ή άλλες σκοπιμότητες. 

Μιλάμε πάντα καθαρά στους αναγνώστες μας, όταν έχουμε άποψη την λέμε, δεν διστάζουμε, ούτε «κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας», έχουμε γνώμη και την αιτιολογούμε. 
 
Δεν υποδυόμαστε τους «αντικειμενικούς» για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούμε να είμαστε «αντικειμενικοί» με την έννοια του «Δεν λαμβάνω θέση». Για εμάς η φράση «Δεν λαμβάνω θέση» σημαίνει «Βλέπω το έγκλημα και δεν το καταγγέλλω». 
 
Το να λαμβάνεις θέση, πιθανόν να έχει κόστος, αλλά για εμάς είναι αυτονόητο και λόγος ύπαρξης.  

Το αν είναι σωστή η θέση που λαμβάνουμε στα επί μέρους θέματα ή όχι, είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό και βέβαια τίθεται υπό την κρίση των αναγνωστών κάθε δευτερόλεπτο που διαρκεί αυτή η διαδραστική σχέση τους με το defencenet.gr. 
 
Λέμε ευθέως αυτά που πιστεύουμε, αφού βέβαια πρώτα μεταδώσουμε την είδηση και ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του. 

Προσφέρουμε ενημέρωση, καταθέτουμε άποψη και μία πλατφόρμα συζήτησης των απόψεων μας, το forum του defencenet.gr, το οποίο είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων στην Ελλάδα με αριθμούς που προκαλούν ίλιγγο: 

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του forum, από τον Οκτώβριο του 2006, έχουν συζητηθεί και ανταλλαγεί απόψεις για 2.458 διαφορετικά θέματα, έχουν κατατεθεί 244.148 έγγραφες απόψεις και τα μέλη του αυτή την στιγμή ανέρχονται σε 18.205 άτομα! 

Σπάνια υπάρχει παρέμβαση από την πλευρά του administrator στο forum και μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του. 

Μέσα σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι ο βασικός πυλώνας του όλου εγχειρήματος, το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, κλείνει την χρονιά με μ.ο. πωλήσεων ανά μήνα, 5.300 αντίτυπα και πάνω από 15.000 αναγνώστες, ένα τεράστιο επίτευγμα σε μιά τόσο δύσκολη αγορά, ένα νούμερο το οποίο όχι απλώς καταδεικνύει αδιατάρακτο ρυθμό πωλήσεων ανά μήνα εδώ και πέντε χρόνια, αλλά υποδεικνύει και μία περαιτέρω ανοδική τάση. 

Μετά απ’όλα αυτά, αυτό που βγαίνει αβίαστα μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες «Ευχαριστώ», ένα για κάθε αναγνώστη των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων μας. 
 
Υ.Γ.: Δεν μπορούμε να μην πούμε κάτι που νιώθουμε και μας βγαίνει αυθόρμητα:  
Τον δολοφονημένο Σωκράτη Γκιόλια που είχε το blog troktiko, δεν τον ήξερε κανείς από την ομάδα μας προσωπικά και ούτε βέβαια θα τον γνωρίσει ποτέ κανείς μας.

Αναδημοσίευε πολύ συχνά στο blog τα δημοσιεύματα του defencenet.gr χωρίς να μας ξέρει και να τον ξέρουμε. 
Απλά είχαμε αναπτύξει μία αόρατη, στενή σχέση, μαζί του, χωρίς καν να μιλήσουμε ποτέ, έστω στο τηλέφωνο.

Το troktiko χάθηκε μαζί του, αλλά εμείς δεν θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε αυτόν, ούτε το δημιούργημά του.  

Να είναι καλά εκεί που είναι και να ξέρει ότι τον μνημονεύουμε συχνά στις συζητήσεις μας εδώ στο defencenet.gr. Αυτά...
 Image
Image


Δεν υπάρχουν σχόλια: