Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι Τούρκοι "μπλέκουν" Έλληνες φοιτητές με το Wikileaks!




Περίεργους ισχυρισμούς διατυπώνει η τουρκική εφημερίδα   Vatan περί ''ανάμιξης'' Ελλήνων φοιτητών στις αποκαλύψεις του Wikileaks για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Vatan με τίτλο: «Ελληνική τρικλοποδιά στο Wikileaks» αναγράφεται ότι «η φωτογραφία του Atatürk σε poster του Wikileaks σχεδιάστηκε από το - προσέξτε το πομπώδες του χαρακτηρισμού -'‘ελληνικό φοιτητικό κίνημα’'... '‘Πράκτορες του Χάους'’»...

Αναφέρεται ότι σε διαφημιστικό poster του Wikileaks για την οικονομική του ενίσχυση, παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων αντικειμένων, η φωτογραφία του Atatürk. 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το poster σχεδιάστηκε από το ‘ελληνικό φοιτητικό κίνημα’ «Πράκτορες του Χάους», το οποίο προσέθεσε την εικόνα εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εχθρότητά του ενάντια στον Τούρκο ηγέτη και ότι επιπλέον αναγράφεται η φράση «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα αρχεία».

Σε δεύτερη αναφορά επί του θέματος στην ίδια εφημερίδα, ο αρθρογράφος Güngör Μengi θέτει το ερώτημα αν απλά το «ελληνικό κίνημα» άδραξε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο poster τη φωτογραφία ή αν το wikileaks σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον Αtatürk.

Τρίτη αναφορά της Vatan στο θέμα, υπάρχει σε άρθρο του Mustafa Mutlu, με τίτλο «Γιατί ο (τούρκος) Πρωθυπουργος συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας;» με αρνητικές αναφορές στους Έλληνες. 
Το θέμα, παρατίθεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του  Reha Μuhtar στην ίδια εφημερίδα.

Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Posta με τίτλο «Η φωτογραφία του Atatürk χρησιμοποιείται στο φόντο του wıkıleaks. 
Ποιο είναι το μυστικό της φωτογραφίας».

Να σημειωθεί οτι και χθες η εφημερίδα  VATAN είχε έναν τουλάχιστον περίεργο συσχετισμό της οργάνωσης '' 17  Νοεμβρη'' , των Ολυμπιακών Αγώνων και των  διαρροών της ιστοσελίδας Wikileaks για τις ΗΠΑ μέσω άρθρου του γνωστού Τούρκου αρθρογράφου Ρεχά Μουχτά  . 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: