Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Επιχείρηση Κιμάς": Τα πρώτα έγγραφα Wikileaks,ξεγέλασαν το Χίλτερ!



Πριν από 67 χρόνια πρωτοεμφανίστηκαν τα Wikileaks με την κωδική ονομασία ΄΄Επιχείρηση κιμάς΄΄ και με τον ''διπλό'' θάνατο ενός Ουαλού αιματοκύλησαν την Ελλάδα αλλάζοντας την ιστορία και την έκβαση του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Τον χειμώνα του 1943 ξεψύχησε μέσα σε μία παγωμένη αποθήκη στο Λονδίνο ο άνεργος και άστεγος Ουαλλός μέθυσος G.Michael αφού προηγουμένως είχε καταπιεί ποντικοφάρμακο.

Δεν τον έκλαψε ούτε τον αναζήτησε κανείς αφού οι γονείς του είχαν πεθάνει, και ο ιατροδικαστής, αμέσως ενημέρωσε τους 2 προιστάμενους αξιωματικούς της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ότι έχει στα χέρια του το τέλειο πτώμα που αναζητούσαν για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο ''κιμάς''.

Προηγουμένως οι δύο αυτοί αξιωματικοί είχαν καλλιεργήσει το μύθο ενός ανύπαρκτου προσώπου, του φοβερού και τρομερού Λοχαγού William Martin, του πιο επίλεκτου μέλους του σώματος Πεζοναυτών του Βασιλικού Ναυτικού, ως τον μόνο ικανό να διεκπεραιώνει τις πλέον απόρρητες ταχυδρομικές μεταφορές στρατιωτικών διαταγών.Το επόμενο βήμα τους ήταν να φροντίσουν να διαρρεύσει η φήμη του λοχαγού στο γερμανικό δίκτυο κατασκοπίας.

Το πτώμα του Ουαλλού κρατήθηκε σε πάγο επί τρεις μήνες διότι έπρεπε να σκηνοθετηθεί ο δεύτερος του θάνατος, αυτή τη φορά ως λοχαγός Michael ο οποίος υποτίθεται ότι επέβαινε στρατιωτικού αεροπλάνου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Ισπανίας και ο νεκρός, για άλλη μια φορά, βρέθηκε να επιπλέει έξω από το λιμάνι της Ουέλβα.
Πάνω στο πτώμα οι 2 βρετανοί αξιωματικοί είχαν ''φυτέψει'' στρατιωτική ταυτότητα, έγγραφα, φωτογραφίες της υποτιθέμενης μνηστής του αλλά το σημαντικότερο ήταν πως το χέρι του ήταν αλυσοδεμένο με μία αδιάβροχη βαλίτσα η οποία περιείχε ένα στημένο-μυστικό σχέδιο απόβασης των συμμάχων στην Ελλάδα, και όλα αυτά γραμμένα σε κώδικα που οι Άγγλοι γνώριζαν ότι τον είχαν σπάσει οι Γερμανοί.

Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθεί για την βαλίτσα ο γερμανός αρχικατάσκοπος Adolf Clauss που είχε ως βάση την ισπανική αυτή πόλη, την οποία επέλεξαν οι βρετανοί για αυτό το λόγο.
Ο γερμανός κατάσκοπος λόγω των επιτυχιών του,είχε το προνόμιο να συνομιλεί απ΄ευθείας με τον Χίτλερ, πόσο μάλλον τώρα που νόμιζε ότι έπεσαν στα χέρια του τα σχέδια των συμμάχων για την Ελλάδα.

Ο Χίτλερ μόλις ενημερώθηκε στο Βερολίνο κατά πρόσωπο από τον κατάσκοπο, διέταξε αμέσως την αποστολή στην Ελλάδα της διαβόητης μεραρχίας των panzer, με 90.000 στρατιώτες οι οποίοι σφαγίασαν τους έλληνες για να καταπνίξουν την αντίσταση.
Έτσι όμως οι Σύμμαχοι βρήκαν γυμνή τη Σικελία όπου και έκαναν απόβαση κατακτώντας εύκολα μετά την Ιταλία και έτσι ξεκίνησε η γερμανική κατάρρευση.

Ακριβώς λοιπόν όπως διέρρευσαν τώρα τα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα με τα διόλου κολακευτικά σχόλια για τα κουσούρια ξένων ηγετών, έτσι και οι Άγγλοι φρόντισαν να πέσουν στα χέρια των αντιπάλων τα σχέδια τους, που για να γίνουν πιο πιστευτά περιείχαν χαρακτηρισμούς για τις ιδιοτροπίες των Ναζί.
πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: