Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στη Τουρκία το θεωρούν...δεδομένο:50-50 συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!



Πολύ μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ της Τουρκίας, παρουσιάζει ανταπόκριση από την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίλυση όλων των προβλημάτων που την απασχολούν με την Τουρκία, με το δεδομένο της συνεκμετάλλευσης κατά το ήμισυ και από τις δύο πλευρές των ενεργειακών αποθεμάτων που κρύβει η θάλασσα του Αιγαίου και ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον απειλή για την Τουρκία σε σύγκριση με άλλες απειλές και ως φίλη χώρα όταν η Τουρκία περιληφθεί και αυτή στην οικογένεια της Ε.Ε. δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα του Αιγαίου, το οποίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους, ενώ οι σχετικές έρευνες εντός του Αιγαίου για την εξόρυξη ενεργειακών αποθεμάτων θα γίνουν από κοινού.

Εντός του ανωτέρω πλαισίου η Τουρκία είναι αποφασισμένη να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα ελληνοκυπριακά πλοία και αεροπλάνα και εφόσον η Ε.Ε. τηρήσει τις υπόλοιπες υποσχέσεις της την 1η Ιανουαρίου η Τουρκία θα ανοίξει άμεσα τα λιμάνια της και την ίδια μέρα η Ευρώπη θα ξεκινήσει την συζήτηση των ήδη δεσμευμένων διαπραγματευτικών κεφαλαίων α για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί με την τακτική: «Λιμάνι προς λιμάνι, αεροδρόμιο προς αεροδρόμιο, εμπόριο προς εμπόριο».


Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η αντίστοιχη συναίνεση γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, η Τουρκία τότε δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς παραχωρήσεις καθόσον η πλευρά της Ε.Ε. έχει αποτύχει στις εξετάσεις της αξιοπιστίας της που έδωσε προς την Τουρκία.


Στη συνέχεια γίνεται αναφορά ότι η Ε.Ε. δεν προσκαλεί την Τουρκία σε όλες τις συνόδους, όπου και λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις που αφορούν την Τουρκία, η οποία Τουρκία επιθυμεί να βοηθήσει την ίδια την Ε.Ε. να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματά της καθόσον το 70% περίπου των ενεργειακών πόρων όλων των χωρών της Ευρώπης διέρχεται από την επικράτεια της Τουρκίας αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι χώρες της Ε.Ε. μεσοπρόθεσμα μπορεί να φοβούνται, αλλά μακροπρόθεσμα η Τουρκία απότελεί την μόνη λύση. 


Κάθε μέρα που περνάει, η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο και στην περίπτωση που αποτύχει αυτή η προσπάθεια η Τουρκία την στιγμή που είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2014 θα απαιτήσει από μόνη της την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε.

Επιπρόσθετα το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της δεν συνάδει με την προωθούμενη από το ΝΑΤΟ αντιπυραυλική ασπίδα, την οποία δεν επιθυμεί η Τουρκία, αλλά το ΝΑΤΟ το οποίο είναι ήδη αποφασισμένο να την επιβάλλει στην Τουρκία.


Όταν η Τουρκία γίνει και αυτή μέλος της Ε.Ε., δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το εύρος των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο καθόσον στο σύνολό του θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους, ενώ θα προκύψει μεγάλος πλούτος και υπερβολική αφθονία και για τις δύο χώρες.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: