Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Καμαρώνει για την τουρκική οικονομία ο Ερντογάν.



Ως μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες ανά την υφήλιο, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την τουρκική οικονομία, υπογραμμίζοντας τη δυναμική που κατέγραψε τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2010.

  

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν προχώρησε στη σύναψη νέας δανειοδοτικής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κατάφερε (η οικονομία) να ανακάμψει, αξιοποιώντας τις δικές της πηγές και αποθέματα.

   

Η αντίσταση - όπως είπε ο κ. Ερντογάν - της τουρκικής οικονομίας στην παγκόσμια οικονομική κρίση απέδειξε πως η τουρκική οικονομία είναι δυνατή και υγιής.

  

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία των τριών πρώτων τριμήνων του 2010 αποδεικνύουν πως η Τουρκία καθίσταται μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, την Ευρώπη και τις χώρες - μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση 7,8% του ΑΕΠ για το 2010, ενώ ο ΟΟΣΑ ανάπτυξη με ρυθμό 8,2% και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 7,5%.

  

Στη διάρκεια των τριών πρώτων τριμήνων του 2010, η οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 8,9%, τόνισε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε πως την προαναφερόμενη περίοδο, η ανεργία μειώθηκε σημαντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: