Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό "σφήνα" σε άσκηση του Π.Ν. - Το απέκρυψε η κυβέρνηση (ανανέωση 2)

 

Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα  Σαρωνικό κάνοντας "σφήνα" στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης.

Έτσι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η πορεία της και ενώ το σκάφος όδευε προς τα Δαρδανέλλια.

Η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική. Στις 04.30 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου και βγήκε στο κεντρικό αιγαίο από τον Καφηρέα, στις 07.15 έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα κάι μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα βόρεια πορεία, εισήλθε ανενόχλητη στις 03.00 τα ξημερώματα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας - Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, κινήθηκε με βορειοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή Κεντρικού Αιγαίου. Είναι η 12η διέλευση τουρκικού πολεμικού πλοίου μέσω Σαρωνικού το 2010.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ηττοπάθειας και τουρκοφοβίας που επικρατεί στην κυβέρνηση είναι ότι διατάχθηκαν όλα τα σκάφη του Ναυτικού να μην πλησιάσουν την τουρκική φρεγάτα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: