Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αρνούνται τις κατηγορίες για τη "Βαριοπούλα".



Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης με την προσπάθεια πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ξετυλίγεται και πάλι, αυτή τη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.
 

Περίπου 200 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προσήχθησαν σε δίκη με την κατηγορία ότι συνωμότησαν με σκοπό την υπονόμευση της τουρκικής κυβέρνησης, σε μια υπόθεση που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό.



Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι αξιωματικοί εισήλθαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να απαντήσουν στις κατηγορίες σχετικά με μία συνωμοσία που είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν το 2003 ώστε να επέμβει ο στρατός.



Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι πήραν μέρος σε οποιαδήποτε συνωμοσία και δηλώνουν ότι τα σενάρια που συζητούνταν κατά τη διάρκεια ενός στρατιωτικού σεμιναρίου πριν 7 χρόνια ήταν απλώς μία στρατιωτική άσκηση.



«Όταν έρθει η ώρα στο δικαστήριο για τους κατηγορούμενους θα δηλώσω ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία νόμιμη βάση», δήλωσε ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν, πρώην επικεφαλής του πρώτου σώματος στρατού της Τουρκίας, έξω από το δικαστήριο στο Σιλίβρι, στη δυτική Κωνσταντινούπολη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: