Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι κατασκόπους πιάνει η Άγκυρα!Αυτή τη φορά στα Κατεχόμενα.



Νέους ισχυρισμούς περί συλλήψεως κατασκόπων που δήθεν εργάζονταν για την ελληνοκυπριακή πλευρά προβάλει η τουρκική πλευρά. 

Αυτή τη φορά ειναι η εφημερίδα Μıllıyet  που στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύει ανταπόκριση του Sefa Karahasan από τα κατεχόμενα με τον τίτλο « Συνελήφθη Τουρκοκύπριος που έκανε κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων ».

Στην ανταπόκριση γραφεı ότι  ενώ ο συνεχίζονται οι συνομιλίες για τη λύση μεταξύ Ερογλου και Χριστόφια, σημειώθηκε μία εξέλιξη, μεταξύ «Βορρά» και «Νότου»,  η οποία θυμίζει την περίοδο ψυχρού πολέμου:


Τουρκοκυπριος  ονόματι Erdal Eryener αποκαλύφθηκε, κατα την εφημεριδα παντα, ότι κάνει κατασκοπεία υπέρ των Eλληνοκυπριων.

Όπως λέει η εφημερίδα το κυνήγι του φερόμενου ως κατασκόπου ξεκίνησε στο νησί πριν από δύο μήνες. 


Αρμόδιοı των  «Υπηρεσιών Πληροφοριών» της «ΤΔΒΚ» που παρακολουθούσαν στενά  την προσπάθεια των ο Ελληνοκυπρίων να εξασφαλίσουν πληροφορίες από την Τουρκοκυπριακη  πλευρά, άρχισαν να παρακολουθούν τον Erdal Eryener  που περνούσε συχνά στον “Eλληνοκυπριακο τομέα”.


Oι αρμόδιοι των μυστικών «υπηρεσιών» του “Tουρκοκυπριακου τομέα” άρχισαν να σημειώνουν τις κινήσεις  του και διαπίστωσαν, όπως λεει η εφημερίδα,  πως έκανε προσπάθεια να συγκεντρώνει  πληροφορίες από στρατιωτικές περιοχές και να παίρνει φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια υποστηριζεται οτι διοχέτευε στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Τελικά τον σταμάτησαν στην είσοδο Μποστάντζι και  εκείνος διέφυγε - προσεξτε - στον «Ελληνοκυπριακο τομέα». 


Οι αρμόδιοι της τουρκοκυπριακής «μυστικής υπηρεσίας» δεν τον ακολούθησαν, λεει η εφημεριδα , επειδή δεν ήθελαν να μάθουν για το θέμα οι ελληνοκύπριοι αστυνομικοί. 

Όμως, ενώ περνούσε από τον «Ελληνοκυπριακο τομέα» στον «Τουρκοκυπριακο τομέα» στις 23 Νοεμβρίου ετέθη υπό κράτηση και κατά την ανάκριση του αποδέχθηκε, κατα την εφημεριδα,  ότι εργαζόταν  για τους Ελληνοκυπρίους.
 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: