Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Απαντήσεις για τους ΕΠΟΠ.



Επειδή διαπιστώνουμε ότι το ενδιαφέρον σας για το τι θα γίνει με τους ΕΠΟΠ,είναι τεράστιο,θα κάνουμε μία προσπάθεια να απαντάμε σε όποιο μήνυμα-ερώτημα μας στέλνετε.

Είτε άμεσα αν γνωρίζουμε την απάντηση ,είτε το πολύ σε λίγες ώρες για να την μάθουμε κι εμείς. Το τελευταίο ερώτημα που έχετε θέσει είναι γενικό και εξυπηρετεί.

Τι θα γίνει με τους ΕΠΟΠ και με ποιες διαδικασίες θα μονομοποιούνται ρωτάτε.


Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση ή θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας για αλλαγές στο ζήτημα της μονομοποίησης των ΕΠΟΠ.


Τόσο ο υπουργός Άμυνας ,όσο και ο αναπληρωτής υπουργός στερεότυπα επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ότι "θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ισχύουν".

Κανονικά αυτές οι δηλώσεις θα έπρεπε να έχουν κλείσει το ζήτημα.


Όμως σ΄ αυτές τις διαδικασίες υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που τυπικά υπήρχε,αλλά από δω και πέρα ενδέχεται να υπάρξει και ουσιαστικά. 


Πρόκειται για τις εξετάσεις που έδιναν οι ΕΠΟΠ όταν συμπλήρωναν επταετία και ερχόταν η σειρά τους για να μονιμοποιηθούν. 

Μέχρι τώρα η διαδικασία ήταν τυπική και όποιος ήθελε να παραμείνει στο στρατό ,έμενε.

Τώρα είναι σοβαρή η πιθανότητα οι εξετάσεις αυτές να δυσκολέψουν ανάλογα με το πόσους ΕΠΟΠ ,θα θέλουν να διατηρήσουν στις τάξεις του στρατού.

Δεν τους θέλουν πια; 


Οι στρατιωτικοί είναι γεγονός ότι ποτέ δεν αγκάλιασαν το θεσμό. Οι πολιτικοί πάλι τον στήριξαν -κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους- αλλά τώρα το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Θα υπάρχουν χρήματα και για πόσους ΕΠΟΠ; 

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο απολύτως έγκυρη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από κανένα.

Η βάσιμη υποψία που υπάρχει είναι ότι ο αριθμός των ΕΠΟΠ που θα μονιμοποιούνται θα καθορίζεται όχι από τις επιχειρησιακές ανάγκες, αλλά από το τι χρήματα υπάρχουν στο ταμείο! 


Γι΄ αυτό και ετοιμάζουν και την ακόμη πιο φθηνή λύση των ΕΦΟΠ!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: