Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αυξάνονται οι εισφορές για το ΝΙΜΙΤΣ



Για προσπάθεια ρύθμισης των χρεών του ΝΙΜΙΤΣ, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,ανάλογη με αυτές που θα ισχύσουν και για τα δημόσια νοσοκομεία,αλλά ουσιαστικά προανήγγειλε και αύξηση των εισφορών των δικαιούχων.

Ο κ.Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ, υπστήριξε ότι "οι κενές θέσεις Αξιωματικών Ιατρών είναι ήδη σε διαδικασία πλήρωσης, ενώ οι κενές θέσεις ιατρών ΕΣΥ θα προκηρυχθούν μετά την έγκριση του Οργανισμού. 


Η κάλυψη των οργανικών θέσεων Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού είναι προφανώς επιθυμητή και συναρτάται με τις υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες",είπε ο υπουργός Άμυνας.
 

Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξες ότι "γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση και διαρκή επικαιροποίηση της μηχανογράφησης του Νοσοκομείου ενώ η ανάπτυξη νέας νοσηλευτικής πτέρυγας και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του είναι στις αυτονόητες προτεραιότητες της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου. 

Επίσης, γίνονται προσπάθειες – σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης – βελτιστοποίησης των δεικτών απόδοσης του ιδρύματος και σύντομα θα γίνουν προτάσεις διεύρυνσης της νοσηλευτικής βάσης".

Το ...καλύτερο έμεινε για το τέλος όπου ο κ.Βενιζέλος ουσιαστικά προανήγγειλε αυξήσεις των εισφορών:"Το θέμα της ανακοστολόγησης των παρεχομένων υπηρεσιών είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η δυνατότητα συμβολικής αύξησης της εισφοράς των δικαιούχων αποτελεί κατά την περίοδο αυτή, θέμα προς διερεύνηση".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: